Sport
PROTIV RUDEŠA OSIJEK NIJE IZGLEDAO EUROPSKI

Nećemo se izvlačiti na teške noge, za remi smo sami krivi
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

Nogometaši Osijeka u četiri su dana prikazali dva različita izdanja, pa je i logično da je takvo bilo i raspoloženje. Nakon odlične igre protiv Luzerna u prvom susretu 2. pretkola Europske lige (2:0), nakon kojeg su svi izlazili iz svlačionice sa širokim osmijesima, “bijelo-plavi” su poslije prvenstvene premijere i samo remija s novim prvoligašem Rudešom (1:1) imali puno manje razloga za zadovoljstvo. Očekivano, jer otvaranje prvenstva nije počelo prema planu, s čime se složio i Petar Bočkaj.

- Početak nije prošao po željama. Oni su novi prvoligaš, u eforiji jer su ušli u Prvu ligu, dok smo mi već odigrali dosta utakmica u odnosu na njih tako da je bilo dosta teško. Zatvorili su se, igrali su iza s pet, čak šest igrača, a mi smo bili malo nestrpljivi, dok su oni čekali svoje kontranapade. Zabili su nam iz toga i gol, nakon kojeg smo se mi ipak uspjeli vratiti. Bili smo dosta dekoncentrirani u obećavajućim situacijama, trebali smo biti mirniji, a ni duge lopte nam nisu prolazile, čime smo si dodatno unosili nervozu - rekao je Bočkaj, poslije čijeg je slobodnog udarca i pogođene grede Muzafer Ejupi zabio izjednačujući pogodak.

Kiseli osmijeh na lice navukao je i Mile Škorić, koji nije krio razočaranje samo bodom u Gradskom vrtu. Alibi nije tražio u europskim ogledima.

- Nažalost, nismo ostvarili pobjedu kao što smo svi očekivali, pogotovo nakon onakve utakmice protiv Luzerna. Nećemo se izvlačiti na teške noge i umor, tek je početak, iako toga ima, nažalost, nije lako igrati taj ritam. No, sami smo krivi, protočnost nam je bila spora, oni su se dobro postavili iza, što je jako teško probiti, uvijek imamo problema s ekipama koje se tako postave. Moramo brzo i kombinatorno to odraditi. Ali dobro, početak je i nadam se da ćemo to ispravljati.

Ni stoper bijelo-plavih, koji je u nedjelju navečer dio susreta igrao i u veznom redu, nije mogao objasniti kako su on i suigrači u kratkom vremenu pokazali dva bitno različita izdanja.

- Svi smo razočarani, svi su šutjeli u svlačionici, ne možemo vjerovati da u tri dana pokažemo takvu sliku. Izgledamo vrhunski, a onda dođe druga utakmica s protivnikom, kojemu svaka čast, ali je ipak slabiji od Luzerna, a mi izgledamo dosta loše. Malo je i psihički, ali brzo ćemo to popraviti, tek je početak sezone, ali ne smije nam se ovo više događati - poručio je Škorić.

Rudeš je u prvoligaškom debiju ostvario povijesni rezultat, bod kod “europskog” Osijeka svakako je iznenađenje, a čast da postane prvi klupski strijelac koji je zatresao mrežu u najvišem rangu pripala je Karlu Kamenaru.

- Sretan sam zbog tog pogotka, prvog u povijesti kluba, a i moj prvijenac u Prvoj ligi. Mislim da smo pokazali da se možemo nositi s najboljima u Prvoj ligi, zasluženo smo lani osvojili Drugu ligu i ušli u najviši rang. Kako prvenstvo bude odmicalo, bit ćemo još bolji. Naravno da smo se nadali kako možemo do pozitivnog rezultata, iako je Osijek dobra ekipa, no možda su bili umorni zbog Europe. No, mislim da smo mi pokazali dobru igru i čestitao bih svim suigračima na tome. Nije bilo panike, povukli smo se u blok, ali dobro izlazili iz njega i prijetili iz kontri. Zasluženo smo osvojili bod, a možemo i žaliti što smo primili tako brzo gol nakon našeg vodstva. Ali nema veze, bod u Osijeku je dobar - rekao je Kamenar nakon prvog prvoligaškog boda Rudeša. G. Roguljić

Mile Škorić

stoper Osijeka

Svi smo razočarani, svi su šutjeli u svlačionici, ne možemo vjerovati da u tri dana pokažemo takvu sliku. Izgledamo vrhunski (Luzern), a onda dođe slabiji protivnik i mi izgledamo dosta loše

Najčitanije iz rubrike