Osijek
U OŠ ANTUNA MIHANOVIĆA TIJEKOM LJETA NEMA NIKOGA?

Dežurni su samo domar i spremačice?!
Objavljeno 18. srpnja, 2017.

U ponedjeljak u prijepodnevnim satima jedna je naša sugrađanka (podatci poznati redakciji)u OŠ Antuna Mihanovića trebala ishoditi potvrdu kojom se dokazuje da dijete pohađa tu školu, a za obiteljske potrebe. Na radnom mjestu u školi nije pronašla ni ravnatelja, ni tajnika, ni računovođu, iako je došla u okviru radnog vremena. U školi je susrela jedino spremačicu koja joj je na njezin upit kada sutra može doći u tajništvo, računovodstvo ili kod ravnatelja kako bi dobila potrebnu potvrdu odgovorila da ne zna hoće li u školi biti ikoga od njih, niti joj može reći kada će biti. A tražena potvrda potrebna joj je najkasnije do srijede, 19. srpnja.

Pokušali smo stupiti u kontakt sa školom nazivajući sve brojeve koji su navedeni na službenoj internetskoj stranici škole, i u nekoliko navrata nitko se nije javio ni na jedan broj te smo kontaktirali i službe u Gradu zadužene za pitanja vezana uz osnovne škole.

- U pravilu, računovođa i tajnik moraju se izmjenjivati za godišnje odmore, ne bi smjeli odlaziti u isto vrijeme, iako imaju kolektivni godišnji odmor, jer su to službe koje mogu odraditi te poslove. Moguće je da škola ima skraćeno radno vrijeme, ali ne smije se dogoditi da nema nikoga od stručnih osoba u školi – rekao je Davor Brust, voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež grada Osijeka, s kojim se složila i Ljerka Hedl, viša savjetnica-specijalistica u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti grada Osijeka.

- Ne može se dogoditi da nikoga nema u školi. Škola uvijek mora biti otvorena i u školi uvijek netko mora biti – kazala je Hedl.

Uspjeli smo stupiti u kontakt s ravnateljem škole Josipom Mandurićem preko njegova privatnog broja, koji nam je rekao kako su sve službe na kolektivnom godišnjem odmoru preko ljeta od 7. srpnja do 18. kolovoza, jer škola ima pravo na svoju autonomiju po tom pitanju i da sve službe s radom počinju 21. kolovoza.

- Svatko tko dođe u školu i treba nekakve informacije može spremačici ili domaru ostaviti ime i prezime i pitati može li se javiti tajnici ili ravnatelju, što apsolutno nije problem. Moja doktorica kada ode na godišnji odmor zatvori svoju ordinaciju i napiše na vrata da je na godišnjem odmoru, te da idemo kod druge – kaže ravnatelj Mandurić, iako u ovom slučaju nije moguće otići u drugu školu po takvu potvrdu.

Pitali smo ga jesu li spremačica i domar stručne i odgovorne osobe od kojih se može zatražiti potvrda i koje mogu voditi školu preko ljeta te što kada i ravnatelj i tajnik i računovođa otputuju na more ili u inozemstvo, tko će u tom slučaju doći u školu i, kako on kaže, izdavati takve i slične potvrde.

- Potvrdu može izdati samo tajnica ili ja kao ravnatelj, nitko drugi, uvijek je netko od nas u Osijeku. Pripravnika imamo, ali on ne može potpisati potvrdu, a i on je na godišnjem – zaključio je i pozvao da se po traženu potvrdu dođe odmah slijedeći dan, u utorak.

Josip Mandurić

ravnatelj OŠ Antuna Mihanovića

JEDINO DANAS NISAM BIO U ŠKOLI...

Imamo kolektivni godišnji odmor preko ljeta, jer smo svi dužni biti u školi kad krene nastava. Moramo iskoristiti godišnje odmore na koje imamo pravo, kao i svi drugi, ali je u školi uvijek netko. Ja jedino danas nisam bio u školi, iako sam na godišnjem odmoru od 7. srpnja, a tajnica dođe povremeno ako treba nešto napraviti.

Jasenka Vajdić

ravnateljica OŠ Tin Ujević

Naše tajništvo radi cijelo ljeto

U našoj školi računovodstvo i tajništvo cijelo ljeto rade normalno. Stranke se primaju od 8 do 13 sati, nakon čega stručne službe dalje rade svoje poslove. Trenutačno je tajnica na godišnjem, a računovođa je u školi i obrnuto. Nikada se ne smije dogoditi da nikoga od stručne službe u školi nema. Ja odlazim dvokratno na godišnji, tako da je sve tijekom cijelog ljeta pokriveno.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike