Regija
9. ŠAPTINOVAČKA LJETNA VEČER

KUD-ovi razgalili publiku
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

ŠAPTINOVCI - U organizaciji KUD-a Jasen Šaptinovci i pod pokroviteljstvom Općine Đurđenovac održana je 9. Šaptinovačka ljetna večer. Tradicionalna folklorna manifestacija koja je održana na šaptinovačkom nogometnom igralištu i ove je godine privukla velik broj posjetitelja.

Publici su bogatu folklornu baštinu svog kraja predstavili HKUD Višići iz BiH, KUD “Ivan Goran Kovačić” Velika, KUD Sklad Đakovo, KUD Sloga Bapska, KUD “Ante Evetović Miroljub” Veliškovci-Gat-Tiborjanci, KUD “Ivo Čakalić” Kaptol, KUD Dragalić i domaćini, KUD Jasen Šaptinovci, a manifestaciju su otvorili članovi crkvenog zbora Župe sv. Josipa iz Đurđenovca. Bilo je to doista pravo šarenilo boja i zvukova koje su na šaptinovačku pozornicu donijeli izvođači, a koje je publika redom nagrađivala velikim pljeskom. Ipak, sudeću prema reakcijama, najviše im se sviđao nastup gostujuće folklorne skupine Višići iz Bosne i Hercegovine.

Predsjednica KUD-a Jasen Šaptinovci Melita Abičić prigodnim je riječima pozdravila nazočne, a posebno članove HKUD-a Višići, čiji je predsjednik Neđo Raguž proglašen kumom šaptinovačkog KUD-a.

U ime pokrovitelja, Općine Đurđenovac, Šaptinovačku ljetnu večer posjetili su načelnik Hrvoje Topalović i njegova zamjenica Dragica Pavlić.

Nakon nastupa folklornih skupina nastavljeno je druženje izvođača i publike uz Tamburaški sastav Garavi. S. Fridl

Najčitanije iz rubrike