Sport
POČINJE ATP PLAVA LAGUNA CROATIA OPEN

U Umagu Ćorić i Dodig brane čast hrvatskog tenisa
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

Danas na umaškim terenima kreće 29. izdanje ATP Plava Laguna Croatia Opena. Novi sponzor, pa je i novo ime turnira, ali oko umaške školjke gotovo je sve po starom. Dobra zabava, sjajan tenis, vruće noći koje malo tko zaboravlja. Umag će sljedećih sedam dana biti središte zabave i sporta, teniska poslastica koja svako ljeto u svijet šalje lijepu sliku iz Lijepe Naše.

Hrvatske uzdanice su Borna Ćorić i Ivan Dodig, a u igri da uđe u glavni ždrijeb je i Franko Škugor.

Borna se vratio u Umag kako bi napravio više nego u svoja prethodna dva nastupa. Naime, 2014. i 2015. dogurao je do četvrtfinala, ali dalje nije išlo. Jednom je koban bio Talijan Fognini, drugi put Španjolac Bautista Agut. Kuglice su odlučile da ove godine kreće protiv Argentinca Carlosa Berlocqa, koji nije laka prepreka na zemlji. No, ambicija hrvatskog tenisača je dogurati do kraja tjedna... Majstor za parove Ivan Dodig na hrvatskom ATP-u igra u singlu, a posljednji put je na crvenoj istarskoj zemlji igrao 2012. Vratio se nakon pet godina i želja je napokon otići i dalje od 2. kola. Na startu ga inače očekuje Rumunj Marius Copilo.

Ćorić i Dodig su unutra, a tamo im se može pridružiti i Franko Škugor, koji još mora ostvariti jednu pobjedu u kvalifikacijama. Škugor je nakon sjajnog nastupa s Nikolom Mektićem u igri parova na Wimbledonu gdje su dogurali do polufinala došao u Umag i na startu kvalifikacija pobijedio Nijemca Nilsa Langera. Prepreka za ulazak u glavni turnir je Francuz Kenny De Schepper.

U Umagu status prvog nositelja ima Belgijac David Goffin, kojemu će to biti povratnički nastup nakon ozljede skočnog zgloba na ovogodišnjem Roland Garrosu. Donji dio ždrijeba predvodi Francuz Gael Monfils, dok je treći nositelj ujedno i branitelj umaškog naslova Fabio Fognini. Goffin, Monfils, Fognini, Ćorić... zvučna imena i prvi favoriti, no u Umagu je još niz kvalitetnih igrača koji su spremni iznenaditi i pokvariti račune onima koje se gura u prvi plan.

U svakom slučaju, i ove godine se u Umagu okupila dobra i kvalitetna ekipa, u ponedjeljak kreće teniska poslastica, zabava oko Stella Marisa već je počela... Pred nama je umaški sprektakl po 28. put. I. Liović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike