Regija
INVESTICIJE I PROJEKTI

I Toni Cetinski u Kopačevu je sagradio bungalove
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

U ovom je trenutku uistinu mnogo investicija u Općini Bilje. Riječ je o jednoj od općina s najvećim proračunom, a i teritorijalno najvećoj općini u Osječko-baranjskoj županiji.

- Dosta je projekata koji su u pripremi, za što imamo građevinske dozvole. Prijavili smo se za određene mjere što se tiče ruralnog razvoja i infrastrukture. U ovome trenutku imamo pet projekata koje smo prijavili na razne natječaje. Jedan od tih projekata koji se tiče turizma već je prošao, čekamo potpisivanje ugovora, tu smo partneri sa Zelenim Osijekom i s partnerom iz Mađarske. Vrijednost naše investicije iznosi više od dva milijuna kuna, a tiče se komunalne opreme i ulaganja u turizam, od velikog šatora od 400 kvadrata i natkrivene pozornice od 100 kvadrata, pokrivanja Wi-Fi signalom cijele općine, određivanja Bilja kao ekološke i turističke općine - kaže načelnik Cickaj.

Još se nekoliko projekata tiče turizma i obnove određenih objekata, koje su također prijavili na natječaje.

I Zeleni Osijek ulagat će u našoj općini, sveukupna investicija bit će veća od 5,5 milijuna kuna. Na mjeru 7.1 prijavili smo jednu nerazvrstanu cestu. Imamo još u pripremi dvije lokalne ceste, jer su nam ceste, to moram priznati, nakon uvođenja sustava kanalizacije, ostale u lošem stanju. Također, otkupili smo zemljište potrebno za rekonstrukciju i dogradnju kuće oproštaja u Bilju, gradnju parkirališta i pristupne ceste. To je trenutačno u fazi projektiranja. Isprojektirali smo i novi dječji vrtić za tridesetero djece u Kopačevu, i prijavili smo se na natječaj. Vrijednost je tog ulaganja 4,5 milijuna kuna. U Lugu imamo jedan dom koji još nismo završili i koji stoji zbog nerazriješnih odnosa, no u izradi smo novog troškovnika, tako da ćemo i tu investiciju riješiti - ističe Cickaj.

U Općini Bilje trude se dobro posložiti prioritete. Mnogo je novca u igri, a u ovom su trenutku za realizaciju pripremeljeni projekti u ukupnoj vrijednosti trideset milijuna kuna.

- Jedan od najvećih projekata koji je u fazi realizacije sustav je kanalizacije, završetak mreže u Bilju, i spojni cjevovod s Kopačevom te cijela mreža u Kopačevu, gdje ćemo u sklopu tih radova obnoviti i sve nerazvrstane ceste. Također ćemo sagraditi i rekonstruirati mostove, nogostupe i sve ostalo što je nužno kako bi Kopačevo napokon zasjalo u punom sjaju, jer je ono naš turistički biser. Ljudi su to prepoznali. Evo, sada ću se pohvaliti da je i Toni Cetinski u njemu sagradio pet bungalova! U svakom slučaju, moramo učiniti sve da se naša općina što brže i što više razvije. Iznimno cijenimo našu suradnju s novim županom koji prepoznaje naše napore i rado se odaziva na susrete s nama te razgovaramo o svemu u čemu nam je potrebna njegova potpora i zagovor u određenim ministarstvima.

D. Celing

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike