Osijek
BOGAT LJETNI PROGRAM U DVORIŠTU BIVŠE REALKE

CraftArt sajam i Juke West zagrijali atmosferu
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

Nakon Osječkog ljeta kulture, Osječkog ljeta mladih, Urban festa i Pannonian Challengea, kulturna i zabavna ponuda u gradu na Dravi tijekom ljeta polako počinje stagnirati. No, ekipa koja je organizirala Advent u Tvrđi i mnoga druga događanja u Osijeku, tome želi stati na kraj bogatim i raznovrsnim programom u prekrasnom i prostranom dvorištu bivše Realke, današnje III. Gimnazije u Tvrđi.

Realka je tako svoja vrata nakon dugo vremena otvorila u subotu, 15. srpnja, kada je i službeno počelo Ljetovanje u dvorištu Realke s bogatom pivskom ponudom u sklopu CraftArt sajma, organiziranog u suradnji s Kušaonicom piva Gajba, i deset drugih craft pivovara. Znatiželjne posjetitelje navečer je zabavljao bend Juke West, koji je polaganim, ali plesnim zvucima countryja zagrijao atmosferu prohladne subotnje večeri.

Ideju za ovaj hvalevrijedan projekt potpisuje kreativni i inovativni Ivan Kristijan Majić, organizator dječjeg festivala Zemlja bez granica, Adventa u Tvrđi, i brojnih događaja kulturnog i zabavnog sadržaja.

- Osobno već više od godinu dana obilazim dvorišta u Tvrđi, baš s ciljem da napravimo događaj koji bi bio nekakav ljetni pandan Adventu u Tvrđi. Tako smo došli do dvorišta Realke, koje će nam savršeno poslužiti u planu obogaćenja turističke ponude u Osijeku i tijekom ljeta - istaknuo je Majić, dodavši da će se u sklopu njihova programa cijelo ljeto održavati filmske večeri, dječji programi, nekoliko predstava, više koncerata i zanatskih sajmova. Majić je objasnio da se za organizaciju ovakvog događaja nisu uspjeli dogovoriti za suradnju s Gradom i Turističkom zajednicom, već su njihovu ideju prepoznale Craft pivovare, čime je i nastao CraftArt festival, koji će svake ljetne subote posjetiteljima donositi ponudu ukusnih piva.

- Smatram da u Osijeku postoji veliki potencijal za daljnjim razvojem kulture crafta, ne samo piva, nego i različitih zanata – proizvođača bicikala, kovača, i drugih. Stoga ćemo na našem CraftArt festivalu predstavljati brojne obrtnike i proizvođače koji će nam približiti svoj zanat, naučiti posjetitelje novim stvarima, a samim time naglasiti važnost bogate tradicije našeg grada.- vizionarski objašnjava Majić, koji Osijek već vidi kao destinaciju kvalitetne pivske ponude.

Sljedeća subota donosi nastavak CraftArta, a posjetiteljima ostaje samo da uživaju u ponudi raznovrsnih piva, dobre hrane i opuštajuće glazbe u divnom dvorištu Realke. M. Mandić

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike