Osijek
VODENICA NA GORNOGRADSKOJ OBALI

Mali ribiči uživali u ukusnim kederima
Objavljeno 16. srpnja, 2017.

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog začetka događaja koji spaja pecanje, učenje, dobru zabavu i jednostavnu, ali ukusnu hranu, osječka je vodenica i ove godine ugostila roditelje sa znatiželjnom djecom u opuštenoj atmosferi na gornjogradskoj obali. Naime, ondje se održavaju 2. Dani kedera, na kojima se tijekom tjedna hvataju te sitne ribe, dok se petkom uživa u plodovima rada – degustaciji prženih kedera, soku od bazge, kruhu s masti i inovativnim “mlinarovim gaćama”, posebnom vrstom uštipaka koji su ovaj zanimljiv naziv dobili na prošlogodišnjim danima kedera.

Vodenicu smo posjetili u petak, 14. srpnja, kada je većina kedera već bila ispržena, a štapovi za pecanje od bambusa još u rukama malih ribiča i njihovih roditelja. Organizator ovog druženja je sada već poznati vodeničar Stanislav Davidović – David, koji je izrazio oduševljenje zbog velike posjećenosti i brojnih roditelja koji dane odlučuju provesti sa svojom djecom na netipičan način.

- Prošlih dana kada se nije pržilo i degustiralo, bilo je znatno više ljudi, tako da smo zaključili da s time nema pravila, već da ljudi dolaze kada “uhvate” vremena i kada njihovim najmlađima zatreba nove zanimacije - istaknuo je Davidović, koji je obalu oko vodenice učinio sigurnijom i pristupačnijom za male ribiče.

Ponedjeljkom su kod vodenice na rasporedu radne akcije, pa se Dani kedera nastavljaju u utorak, kada ciklus kreće ispočetka, a najmlađi posjetitelji s roditeljima kreću u lov na novu seriju malih riba. M. Mandić