Kultura
68. DUBROVAČKE LJETNE IGRE

Recital miljenika festivalske publike
Objavljeno 17. srpnja, 2017.

DUBROVNIK - Glazbeni program 68. dubrovačkih ljetnih igara nastavlja violinist Stefan Milenković u pratnji pijanista Rohana de Silve u ponedjeljak, 17. srpnja u atriju Kneževa dvora, programom naziva Sloboda klasike.

Svjetski poznati violinist Stefan Milenković karijeru je započeo veoma rano, nastupivši prvi put uz orkestar kao šestogodišnjak, dok je na Igrama prvi put nastupio 1986. s devet godina. Festivalskoj se publici uvijek rado vraća, pa će tako ovog ljeta na Igrama nastupiti osmi put. Dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja, a među nagradama koje je osvojio, ističe se i Orlando za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama 1990. Štićenik glasovite Dorothy DeLay, Milenković je jedinstven umjetnik izuzetno produktivne i dugotrajne scenske prisutnosti, profesionalizma i kreativnosti. Njegova glazbena filozofija, kao i životni stil odražavaju istinsku definiciju eklektičnosti. Kroz istraživanje općeljudskog i glazbenog nasljeđa i iskustva maestro Milenković nastoji se izravno povezati s publikom i ponuditi joj zabavne, poticajne, energične i uzbudljive izvedbe. Ovom prigodom prati ga Rohan de Silva, poznat po suradnji s violinističkim virtuozom Itzhakom Perlmanom, s kojim redovito održava solističke koncerte diljem svijeta, ali i po suradnji sa svim renomiranim violinistima današnjice.

Na programu recitala je glasovita Tartinijeva Sonata za violinu i klavir u g-molu poznatija kao Đavolji triler, Beethovenova Sonata br. 7 u c-molu, Sarasateova Introdukcija i Tarantella, zatim Légende Wieniawskog te Valse-Scherzo Čajkovskog. Ulaznice za koncert dostupne su na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži. N.Vek.

Možda ste propustili...

HUMANITARNA IZVEDBA PREDSTAVE MALE SCENE, U REŽIJI STAŽE ZUROVCA

“Puž” Maje Hrgović za djecu azilanata u Zagrebu

PREDSTAVJANJE KNJIGE HELENE SABLIĆ TOMIĆ U ZAGREBU

U osječkom nutarnjem gradu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

UVOD U NOĆ MUZEJA - VIII. DANI GRAFIKE U MLU

Ekskluzivan uvid u rad zatvorene japanske umjetničke skupine

2

UMJETNICI OPLEMENJUJU ŽIVOTE DJECE BEZ ADEKVATNE RODITELJSKE SKRBI

45. ZILIK u znaku snažnih žena

3

LUTKARSKI IGROKAZ MIRE GAVRANA

Jakov Gavran režira “Doktora od životinjica”