Mozaik
MARIO ROTH, FRONTMEN GRUPE VIGOR

Ljeti ne volim gradske žege i sparine, zato sam uvijek radije uz more
Objavljeno 15. srpnja, 2017.
Nema gdje nas nema! I ovo ljeto je itekako radno za grupu Vigor pa ćemo i ovaj put cijelu sezonu biti manje-više na našoj obali

Poznati osječki pjevač Mario Roth, frontmen grupe Vigor, iza sebe ima godine karijere, a većinu ljeta provodi radno, kao i brojni njegovi kolege s glazbene scene.

O tome kako će doista izgledati ljeto i koliko mu se život promijenio nakon sudjelovanja u showu “Tvoje lice zvuči poznato” porazgovarali smo s prezaposlenim Mariom.

Ljeto je radno, imaš puno nastupa s Vigorom. Gdje ste sve nastupili otkako je zatoplilo?

- Nema gdje nas nema! (smijeh) I ovo ljeto nam je itekako radno pa ćemo i ovaj put cijelu sezonu biti manje-više na našoj obali. Već od lipnja samo na morskoj turneji, tako da nam je ljeto započelo i više nego radno. Prošlo ljeto sam cijelo proveo na moru. Tako je i ove! Ne volim gradske žege po ljeti i sparine, radije sam uz more.

Koje sve nastupe imate u planu ovog ljeta?

- Koncerti, koncerti i koncerti. Odavno smo prestali brojiti kilometre. Imamo taj privilegij da pripadamo u onaj krug bendova koji jako puno rade. Uživamo u svakoj sekundi i nikad nam nije bilo ljepše.

Je li se nešto promijenilo u tvom životu/karijeri od showa "Tvoje lice zvuči poznato"?

- Promijenilo se u smislu da su za mene i grupu Vigor čuli oni koji do sada nisu poznavali naš rad, i to je činjenica koja me jako veseli. Totalno sam izgubio anonimnost, ali mi to ne smeta. Čim te ljudi prepoznaju, to automatski znači da radiš dobar posao i da nisi ostao nezamijećen.

Kako ti se čini ideja da ti ponude da budeš u žiriju nekog talent showa?

- Vrlo bih rado to prihvatio. U svih ovih 17 godina mog ozbiljnog bavljenja glazbom naučio sam puno toga. Puno toga sam prošao i smatram se kompetentnim da mogu istinski prepoznati što je dobro, a što loše. Čovjek uči dok je živ, a ja za sada imam dovoljno znanja i iskustva koje mogu prenijeti na druge.

A kad je riječ o glumi? Što bi radije bio, zavodnik u sapunici ili dečko iz susjedstva u sit-comu?

- Nisam o tome razmišljao, moram biti iskren, ali kad već mogu birati, onda nek to bude dečko iz susjedstva (smijeh). Draže su mi uloge normalnih i pomalo šašavih momaka nego nekih macho zavodnika. Ja sam običan, normalan dečko i pomalo šašav. Šta ću kad sam rođen u najljepšem kraju gdje ima milijun jorgovana i tambura.

Što Vigor priprema novoga? Singl, spot, album...

- Upravo nam ovih dana izlazi nova pjesma i spot koji najavljuje novi album i nove projekte. Spot za pjesmu “Marija” snimili smo na putovanju. Ovo će biti jedno pravo ljetno izdanje grupe Vigor. Spot smo snimali na jednoj prekrasnoj pješčanoj plaži u jednoj zemlji gdje sam sada bio prvi put u životu. I oduševio se koliko je lijepo.

Kako provodiš slobodne trenutke u tople ljetne dane?

- Slobodnih trenutaka imam vrlo malo, ali kad nađem slobodnog vremena, onda putujem po europskim metropolama. Obožavam europsku povijest, kulturu i baštinu i svaki slobodan trenutak koristim za takva putovanja. Evo, baš dok sada razgovaramo putujem u Beč!

Koji je tvoj recept da se preživi ljeto u Slavoniji?

- Izbjegavati gradsku žegu što više i otići u prirodu. Obožavam jorgovane i njihov miris. Uvijek kada dođem u Osijek, odem u park, gdje znam da ih ima najviše. Legnem na travu i upijam svaki zvuk i svaki miris. Što sam stariji, sve više osjećam potrebu za sinergijom s prirodom. Sve više imam potrebu da se na takav način opustim, prepustim i jednostavno uživam.

Tanja KVORKA

jorgovani

OBOŽAVAM NJIHOV MIRIS

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana