Učionica
ERASMUS + STAFF WEEK NA SVEUČILIŠTU JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU

Upoznali se ponudom i sadržajima Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

U sklopu Erasmus + Staff Weeka, koje Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku provodi već tri godine zaredom, jedan dan uvijek je rezerviran za posjet Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a tako je bilo i ove godine.

Dvadesetak gostiju iz različitih zemalja EU-a i Armenije, uz vodstvo sveučilišne Erasmus+ koordinatorice Martine Šuto i suradnika iz Ureda za međunarodnu suradnju Sveučilišta, 14. lipnja posjetili su Poljoprivredni fakultet. U vijećnici Fakulteta dočekalo ih je izlaganje o samom Poljoprivrednom fakultetu koje je održala prodekanica za međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Sonja Vila. Uz promotivne materijale Fakulteta i osvježenje, po završetku izlaganja, gosti su se uputili u obilazak Fakulteta. Imali su priliku uživati u suvremenim prostorijama, kao i u opremi kojom su opskrbljeni laboratoriji i praktikumi. Najzanimljiviji dio posjeta uvijek je onaj Zavodu za lovstvo, ribarstvo i pčelarstvo gdje se nalazi stalni postav životinjskog svijeta Slavonije i Baranje te izložba povijesti pčelarstva u Osijeku. Nakon dva sata slušanja, razgledanja i fotografiranja, zadovoljni "erasmusovci" uputili su se dalje i razgledali sveučilišni kampus.

(Sonja Vila, Daniel Haman)

Cjelodnevni izlet u Baranju

Za goste u okviru Erasmus + projekta dan kasnije, 15. lipnja 2017., organiziran je cjelodnevni izlet po Baranji. Tamo su su imali priliku vidjeti dvorac Eugena Savojskog u Bilju, posjetiti Park prirode Kopački rit, obići Ulicu izgubljenog vremena u Karancu te se fotografirati na najljepšem vidikovcu u Baranji, na spomeniku posvećenom Batinskoj bitci.

Možda ste propustili...