Učionica
ZAVRŠNE IZLOŽBE ODSJEKA ZA LIKOVNU UMJETNOST I STUDIJA KAZALIŠNO OBLIKOVANJE NA UMJETNIČKOJ AKADEMIJI

Snažna kreativna energija mladih
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Jedni od najiščekivanijih događaja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku po završetku akademske godine zacijelo su tradicionalne završne izložbe studenata Odsjeka za likovnu umjetnost i studenata Preddiplomskog sveučilišnog studija Kazališno oblikovanje.

Te izložbe pružaju uvid u rad i razvoj te u postignuća i umjetničku formiranost studenata na temelju mentorskog vodstva i usvajanih znanja s kolegija iz nastavnog plana i programa tih studija. Tako su studenti Odsjeka za likovnu umjetnost (njih 80 s više od 300 radova), od 9. do 12. lipnja 2017. predstavili ostvarenja iz područja slikarstva, kiparstva, grafike i multimedije demonstrirajući publici širok raspon interesa, tehnika i kompetencija, od klasičnih slikarskih tehnika i reprezentacija do modernih, progresivnih instalacija, apstrakcija i multimedijalnih eksperimenata. Valja istaknuti kako dodatnu intrigantnost ovakvog tipa izložbi predstavlja mogućnost kontakta publike s prvim ostvarenjima potencijalno značajnih autora u budućnosti hrvatske umjetničke scene.

Tjedan dana kasnije (17. lipnja), predstavili su se i studenti preddiplomskog sveučilišnog studija Kazališno oblikovanje. Na izložbi su bili postavljeni radovi studenata realizirani u okviru nastave spomenutog studija tijekom akademske godine 2016./2017. s područja kostimografije, scenografije, oblikovanja i tehnologije lutke, podupirućih umjetničko-praktičnih kolegija i umjetničke prakse, ali također su prezentirani i radovi realizirani u suradnji sa studentima i nastavnicima Odsjeka za kazališnu umjetnost te radovi realizirani u suradnji s profesionalnim kazalištima. Dodatnu zanimljivost na ovoj izložbi činili su i živi modeli te izvedba performansa "Krug".

(Igor Gajin)

Nagrade i pohvale studentima

U jakoj konkurenciji za svoje radove nagrađeni su studenti Dario Brkić, Ida Đurkić, Doris Despot i Maja Gjajić. Pohvaljeni su pak Dario Vukelić i svi studenti 2. godine Preddiplomskog studija likovne kulture za rad na kolegiju kiparstva.

Možda ste propustili...

IVONA ADRIĆ, PREDSJEDNICA STUDENTSKOGA ZBORA EKONOMSKOGA FAKULTETA U OSIJEKU

„Naš fakultet dopušta razvijanje osobnih kompetencija i vještina“

NA FOOZOS-U OBILJEŽEN 22. OŽUJKA, SVJETSKI DAN ZAŠTITE VODA

Vrtićka djeca uživala u edukacijsko - kreativnim radionicama na temu vode

NASTAVLJENE AKTIVNOSTI U OKVIRU ZNANSTVENOGA FORUMA POLJOPRIVREDNOGA FAKULTETA U OSIJEKU

Niz javnih predavanja i predstavljanja s različitim zanimljivim temama

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJEN PROJEKT „EDUKATIVNI I INFORMATIVNI TURISTIČKI CENTAR MLADIH STARA PEKARA S TRGOM VATROSLAVA LISINSKOG, TVRĐA“

Sveučilište u Osijeku osmislit će programske sadržaje za obnovljen objekt Stare pekare u Tvrđi

2

UKUPAN BROJ STUDENATA NA SASTAVNICAMA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

Na Sveučilištu u Osijeku upisano je 16 539 studenata

3

MARINA ČOVIĆ, NOVA STUDENTSKA PRAVOBRANITELJICA:

Želim postići da se na svim osječkim sastavnicama ujednače prakse vezane uz zaštitu studentskih prava