Učionica
ZAVRŠNE IZLOŽBE ODSJEKA ZA LIKOVNU UMJETNOST I STUDIJA KAZALIŠNO OBLIKOVANJE NA UMJETNIČKOJ AKADEMIJI

Snažna kreativna energija mladih
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Jedni od najiščekivanijih događaja na Umjetničkoj akademiji u Osijeku po završetku akademske godine zacijelo su tradicionalne završne izložbe studenata Odsjeka za likovnu umjetnost i studenata Preddiplomskog sveučilišnog studija Kazališno oblikovanje.

Te izložbe pružaju uvid u rad i razvoj te u postignuća i umjetničku formiranost studenata na temelju mentorskog vodstva i usvajanih znanja s kolegija iz nastavnog plana i programa tih studija. Tako su studenti Odsjeka za likovnu umjetnost (njih 80 s više od 300 radova), od 9. do 12. lipnja 2017. predstavili ostvarenja iz područja slikarstva, kiparstva, grafike i multimedije demonstrirajući publici širok raspon interesa, tehnika i kompetencija, od klasičnih slikarskih tehnika i reprezentacija do modernih, progresivnih instalacija, apstrakcija i multimedijalnih eksperimenata. Valja istaknuti kako dodatnu intrigantnost ovakvog tipa izložbi predstavlja mogućnost kontakta publike s prvim ostvarenjima potencijalno značajnih autora u budućnosti hrvatske umjetničke scene.

Tjedan dana kasnije (17. lipnja), predstavili su se i studenti preddiplomskog sveučilišnog studija Kazališno oblikovanje. Na izložbi su bili postavljeni radovi studenata realizirani u okviru nastave spomenutog studija tijekom akademske godine 2016./2017. s područja kostimografije, scenografije, oblikovanja i tehnologije lutke, podupirućih umjetničko-praktičnih kolegija i umjetničke prakse, ali također su prezentirani i radovi realizirani u suradnji sa studentima i nastavnicima Odsjeka za kazališnu umjetnost te radovi realizirani u suradnji s profesionalnim kazalištima. Dodatnu zanimljivost na ovoj izložbi činili su i živi modeli te izvedba performansa "Krug".

(Igor Gajin)

Nagrade i pohvale studentima

U jakoj konkurenciji za svoje radove nagrađeni su studenti Dario Brkić, Ida Đurkić, Doris Despot i Maja Gjajić. Pohvaljeni su pak Dario Vukelić i svi studenti 2. godine Preddiplomskog studija likovne kulture za rad na kolegiju kiparstva.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDAN OBLIK POPULARIZACIJE ZNANOSTI I ZNANSTVENOG OBRAZOVANJA

Više od 900 posjetitelja na prvom LABUS sajmu FERIT-a Osijek

11. SJEDNICA SENATA SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA

Novi rektor Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Vlado Guberac, preuzeo je funkciju

FERIT OSIJEK NOSITELJ VELIKOG MEĐUNARODNOG PROJEKTA RURES

Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost u funkciji ruralnog razvoja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRVI INFRASTRUKTURNI PROJEKT SUFINANCIRAN EUROPSKIM SREDSTVIMA

Svečano otvoren potpuno obnovljeni studentski dom IGK

2

PROF. DR. SC. KRISTIAN SABO PROČELNIK ODJELA ZA MATEMATIKU

Novi suvremeni preddiplomski studij Matematika i računarstvo bit će generator novog profila mladih ljudi

3

DR. SC. IVA BULJUBAŠIĆ POSLIJEDOKTORANDICA ODJELA ZA KULTUROLOGIJU

Ponosna sam što sam predstavljala Sveučilište u Osijeku među europskom ekonomskom elitom