Učionica
FERIT NATJEČAJEM PRO-STUDENT DO STUDENTSKOG START-UPA

Za financiranje i potporu izabrano sedam studentskih ideja
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

Studentskim natječajem Pro-Student Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT) Osijek financira i podržava izradu najboljih i najzanimljivijih studentskih ideja, bilo da je riječ o ideji s komercijalnim potencijalom (KOMPOT-poziv), ili da je riječ jednostavno o studentima zanimljivom projektu (ZAPRO-poziv) koji na prvi pogled nužno niti ne mora imati komercijalni potencijal.

Ove je godine od ukupno 17 prijavljenih prijedloga za financiranje i podršku izabrano ukupno njih sedam. Od toga su putem KOMPOT-poziva izabrani Krunoslav Andričević (Arduino platforma za učenje), Dominik Kotris (KOORD web-portal) te Domagoj Mesić (Praćenje parametara prostorije), a putem ZAPRO-poziva: Slaven Ivić (Android bežični osciloskop s pomoću Arduino mikroprocesora), David Zovko (Internet Automatic Coffee Machine), Sandi Letić (Muzejska maketa) i Adrian Čičić (Pametno parkiralište). Iz njih će, uz pomoć Fakulteta i partnera na natječaju (BIOS, Ekonomski fakultet Osijek, e-radionica, Inchoo, Pitaya solutions, Rimac automobili, Siemens CVC, Studentski inkubator Osijek, Tera Tehnopolis, UHP-Digital), s vremenom nastati, nadamo se, i novi studentski start-upovi u Osijeku.

Ove godine je natječaj Pro-Student raspisan u obliku dva odvojena poziva (ZAPRO i KOMPOT), dakle dodana je mogućnost prijave i ideja s komercijalnim potencijalom kako bi Fakultet studentima, uz pomoć partnerskih tvrtki i institucija, olakšao pokretanje vlastitog start-upa.

(Kruno Miličević)

Pro-Student prvi put 2015. godine

Prvi put je Pro-Student raspisan 2015. godine kada su studenti mogli predlagati samo prezentacijski zanimljive projekte. Tada je od 17 prijedloga za financiranje i potporu izabrano pet prijedloga, a prošle godine, na drugom natječaju, od 22 prijedloga izabrano je njih šest.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike