Učionica
STUDENTI MEDIJSKE KULTURE U TRODNEVNOM POSJETU BRUXELLESU

Studijski posjet studenata Odjela za kulturologiju institucijama Europske unije
Objavljeno 14. srpnja, 2017.

U organizaciji Glavne uprave za komunikacije Europske komisije - predstavništva u Hrvatskoj, studenti Odjela za kulturologiju, smjera Medijska kultura, i njihova mentorica, zajedno sa studentima i nastavnicima Fakulteta političkih znanosti iz Zagreba, posjetili su Europsku komisiju i Europski parlament u Bruxellesu.

Studijsko putovanje organizirano je u sklopu programa Europske unije kojim se nastoji studentima približiti rad institucija i medijski sustav same EU. U trodnevnom posjetu Bruxellesu, u razdoblju od 24. do 26. travnja 2017., zajedno s 20-ak zagrebačkih studenata novinarstva, odnosa s javnošću te komunikologije, boravilo je petero studenata diplomskog studija Medijske kulture - Ivana Ageljić, Mirta Germovšek, Valentina Grbanović, Tena Malinić i Hrvoje Verić - pod vodstvom dr. sc. Marine Đukić. Radni dio posjeta počeo je uvodnim predavanjem "Europska komisija kao institucija", u zgradi Europske komisije, tijekom kojega su se gosti iz Hrvatske pobliže upoznali s radom i funkcioniranjem EK, kao jednim od najvažnijih tijela EU-a. Nakon toga obišli su odjele Komisije zadužene za medije, upoznali se s njihovim funkcioniranjem i bili nazočni konferenciji za novinare, odnosno svakodnevnom "Midday Briefingu" u 12 sati, kojeg je vodio Margaritis Schinas, glavni glasnogovornik Europske komisije. Osim toga, posjetili su radiotelevizijske studije EbS i EbS + kanala i upoznali se s radom audiovizualnog mrežnog portala Europske komisije (http://ec.europa.eu/avservices/ ). Posljednji, treći dan putovanja studenti i nastavnici proveli su u jednoj od zgrada Europskog parlamenta, gdje su, nakon uvodnog upoznavanja s radom Parlamenta, imali priliku susresti se i razgovarati s hrvatskim zastupnicima Ivanom Maletić i Ivanom Jakovčićem. Valja se nadati kako će se ova suradnja nastaviti idućih godina jer su se studenti i nastavnici vratili obogaćeni novim znanjima i iskustvima.

(Odjel za kulturologiju)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva