Sport
SPLIĆANIN U FINALU

Mate Pavić uz pomoć Austrijanca zaustavio Škugora i Mektića
Objavljeno 13. srpnja, 2017.

I uoči četvrtka bilo je sigurno da će Hrvatska imati predstavnika u finalu parova. Bilo je samo pitanje hoće li to biti čisto hrvatska kombinacija Franko Škugor/Nikola Mektić, ili Splićanin Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach. U finale su nakon maratonske borbe od četiri sata i 35 minuta otišli Pavić i Marach koji su svladali Mektića i Škugora sa 4:6, 7:5, 7:6(4), 3:6, 17:15. Nikola Pilić i Boro Jovanović ostali su tako jedini hrvatski dvojac koji je zaigrao u finalu nekog Grand Slam turnira. Njih su dvojica do završnice došli upravo na Wimbledonu 1962. godine, kad su u finalu izgubili od Australaca Boba Hewitta i Freda Stollea.

Nakon 2:2 u setovima, činilo se da su Mektić i Škugor bliže pobjedi kada su napravili break u trećem gemu odlučujuće dionice. No, Marach i Pavić uzvratili su odmah u sljedećoj igri. Nakon toga krenula je drama u kojoj je svatko čvrsto čuvao svoj servis, a onda kod zaostatka 16:15 Škugor i Mektić su posustali. Marach i Pavić došli su do dvije vezane break-lopte, iskoristili tu prigodu i otišli u finale u kojemu će u subotu odmjeriti snage s Poljakom Lukaszom Kubotom i Brazilcem Marcelom Melom koji su također slavili u pet setova nad Fincem Henrijem Kontinenom i Australcem Johnom Peersom (6:3, 6:7, 6:2, 4:6, 9:7).

Mektić i Škugor nisu u finalu, ali ovo je za njih bio sjajan Wimbledon. Igrali su odlično, pobjeđivali favorizirane parove, a i osvojili su dobru novčanu nagradu, naime, uzeli su po 50.000 funti. I. Li.

Možda ste propustili...