Sport
NIJE PROŠLO BEZ INCIDENTA

Navijači Luzerna napali Glasovog fotoreportera
Objavljeno 13. srpnja, 2017.
Gosti iz Švicarske su uz nadzor policije “okupirali” kafiće u središtu Osijeka

Uoči utakmice Osijek i Luzern u Osijek je stigao i veći broj gostujućih navijača. U grad na Dravi stigli su iz Luzerna u različitim aranžmanima. Njih stotinjak jednoobrazno odjeveni u plave majice krenuli su korteom kroz grad. Iz Tvrđe su pjevajući hodali kroz Europsku aveniju prema središtu Osijeka. Na žalost, upravo u Europskoj aveniji dogodio se incident. Pojedini švicarski navijači, bez ikakvog razloga, napali su Glasovog fotoreportera Filipa Kosa.

- Fotografirao sam ih negdje kod Magisa, s pristojne udaljenosti, kada se jedan od navijača Luzerna, pretpostavljam vođa, jer je imao sa sobom megafon zaletio na mene i gotovo me srušio. Potom sam se maknuo na cestu pa sam nastavio fotografirati kada su se nekolicina ponovno zaletjela na mene, a jedan me i udario. Prema gradu su išli u pratnji policije pa su policajci u međuvremenu izišli iz automobila. Stigla je i interventna i nekoliko minuta policija ih je smirivala. Dok su razgovarali s policijom, čuo sam kako je jedan na engleskom rekao “kako sam se prema njima agresivno ponašao” što nema veze s istinom, pričao je Glasov fotoreporter.

Policija nikoga od agresivnih navijača Luzerna nije privela. Eto, iz kulturne Švicarske događaju se i ovakvi izljevi nasilja. Samo se pitamo kakav bi to odjek bio u javnosti da je neki hrvatski navijač u inozemstvu bez razloga napao fotoreportera!?

Potom su navijači Luzerna stigli do samog središta grada, gdje su se stacionirali ispred katedrale i zaposjeli su osječke kafiće. Priključili su im se i ostali navijači Luzerna pristigli u Osijek. Uz nadzor policije, uglavnom su na terasama kafića uz obilje piva, prilično mirno uz povremene pjesme, dočekali i početak večerašnje utakmice.

Krešimir LACKOVIĆ
Najčitanije iz rubrike