Osijek
PITANJE SA SJEDNICE GRADSKOG VIJEĆA

Zašto roditelji ne smiju ući u dječji bazen na Kopiki?
Objavljeno 13. srpnja, 2017.

Zašto roditelji ne smiju ulaziti u dječji bazen na Kopiki? Neka su djeca premala da bi bila sama u bazenu, pitala je na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća vijećnica HDZ-a Marijana Kopljar. Gradonačelniku Vrkiću ta se praksa nije svidjela.

- Pravila moraju biti jasna i ne može se dogoditi da majka ne smije ući u bazen, jer onda se ni dijete ne može kupati. Ovaj problem shvaćam ozbiljno i vi ste u pravu - poručio je s govornice Vrkić.

Međutim, čini se da priča o zabrani ulaska u bazen roditeljima ne drži vodu. Provjerio je to i gradonačelnik odmah nakon sjednice i uvjerio se da situacija nije takva kakva mu je prikazana na sjednici. Jučer je tako poručio da roditelji smiju ući u bazen, no ne smiju se kupati. Bazen je, rekao nam je, namijenjen djeci, no svaki roditelj smije ući i stati u njega.

- Dođu li se odrasli kupati u mali bazen namijenjen djeci, onda bazen nema svrhu. Moraju se znati pravila ponašanja - rekao je Vrkić.

Da se pravila krše, potvrdio je i Miroslav Orešković, voditelj RC Copacabana, dodajući kako roditelji imaju naviku sjesti u bazen, što nije dobro zbog higijenskih uvjeta. Stoga je roditeljima dopušteno ući u bazen, no svaki put kad sjednu, bit će zbog toga opomenuti.

- To vam je kao da se kod kuće kupaju u kadi s djetetom. Jasno je da malo dijete ne mogu pustiti da se samo kupa, no ne trebaju se oni zato kupati u tom bazenu, već je dovoljno da stoje uz svoje dijete - rekao je Orešković, dodajući kako je i sam otac i ni jednom nije sjeo u pola metra dubok bazen namijenjen isključivo mališanima. Prošle je subote, kaže, osobno vidio bar četvero roditelja koji su sjedili u bazenu, zbog čega je reagirala spasilačka služba, što će učiniti i svaki sljedeći put.

- Imate roditelja koji poštuju pravila, no uvijek ima onih koji ih se ne drže. To vam je tako, netko će voziti 150 km/h, a drugi će poštovati ograničenje od 50 km/h - ocijenio je Orešković. M. Mihelić

Istovjetno pravilo u dječjem bazenu vrijedi godinama

Priča oko zabrane kupanja roditelja u bazenu za djecu nije od jučer. Orešković kaže da pravilo vrijedi godinama.

- Kad bi se roditelji kupali u bazenu za djecu, onda to više ne bi bio dječji, već bazen za odrasle. Moraju se poštovati higijenski uvjeti, a s odraslima u toliko plitkom bazenu gdje se trebaju kupati mala djeca to se ne može - kaže Orešković.

Miroslav Orešković

voditelj RC Copacabana

Roditeljima je dopušteno ući s djetetom u bazen, no svaki put kad sjednu u nj, bit će zbog toga opomenuti. Stvar je u održavanju odgovarajućih higijenskih uvjeta

Najčitanije iz rubrike