Sport
PAROVI U WIMBLEDONU

Hrvatska sigurno ima finalista
Objavljeno 12. srpnja, 2017.

Rapsodija hrvatskog tenisa u All England Clubu nastavlja se. Bliži se završnica turnira, a na wimbledonskoj travi “živi” još dosta Hrvata. I da, Hrvatska će imati finalista na londonskom Grand Slamu, ako ne u singlu, onda u parovima sigurno. U finalu će biti Mate Pavić, ili pak dvojac Nikola Mektić i Franko Škugor. Nakon što su Mate Pavić i njegov partner, austrijski tenisač Oliver Marach, još u utorak izborili mjesto u poluzavršnici, u srijedu je to uspjelo Mektiću i Škugoru nakon što su pobijedili čileansko-bjelorusku kombinaciju Hansa Podlipnika-Castilla i Andreja Vasilevskog sa 6:7(8), 6:4, 7:6(5), 7:5 poslije tri sata i 10 minuta igre. A na sljedećoj prepreci hrvatski par ide na Hrvata Pavića.

Četvrtfinalni susret Škugora i Mektića, koji je počeo dan ranije i bio prekinut zbog kiše, nastavljen je u srijedu kod 1:1 u setovima i 1:1 u gemovima. Oba para imali su po tri break-lopte u trećem setu, ali nisu ih iskoristili, pa je odluka pala u 13. igri, gdje su više koncentracije i sreće imali Mektić i Škugor. U četvrtoj dionici hrvatski par rano je oduzeo servis suparnicima i poveo 3:0. Podlipnik-Castillo i Vasilevski uspjeli su se vratiti, ali sjajna je hrvatska kombinacija kod vodstva 6:5 izborila dvije vezane meč-lopte na servis protivnika. Prva je prokockana, ali ne i druga, Škugor i Mektić otišli su u polufinale gdje ih čekaju Splićanin Pavić i Austrijanac Marach. Kome god pripao taj meč, Hrvatska sigurno imati predstavnika u finalu muških parova u Wimbledonu.

- Ovo je odličan rezultat, ali priča za nas nije gotova - poručio je Škugor uoči dvoboja s hrvatsko-austrijskim parom. I. Li.