Ekonomija
POSLOVNE TRANSAKCIJE

Atlantic Grupa prodala pogon u Novoj Gradiški
Objavljeno 13. srpnja, 2017.

Iz Atlantic Grupe su, preko Zagrebačke burze, izvijestili kako dezinvestiraju proizvodne kapacitete i proizvodnju privatnih robnih marki iz poslovnog segmenta Sportske i aktivne prehrane belgijskoj tvrtki Aminolabs Group, uz zadržavanje branda Multipower.

- U svrhu daljnjeg restrukturiranja i pojednostavljivanja poslovanja segmenta sportske i aktivne prehrane te fokusa na vlastite brendove, Atlantic Grupa je odlučila prodati tvornice u Njemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i s njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj tvrtki Aminolabs Group - priopćeno je iz Atlantica.

Vrijednost transakcije iznosi do 200 milijuna kuna, od čega isplata 150 milijuna kuna slijedi nakon potpisivanja ugovora, dok će ostatak biti isplaćen tijekom sljedeće dvije godine. Dovršetak transakcije očekuje se u posljednjem kvartalu ove godine. Kada je u pitanju daljnja budućnost pogona u Novoj Gradiški, Atlantic Grupa ostaje manjinski partner, a strateški brandovi Multipower, Champ i Multaben izdvojeni su u zasebnu poslovnu jedinicu te ostaju u 100-postotnom vlasništvu Atlantic Grupe.

- Atlantic Grupa nastavlja razvijati Multipower brend približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svojem okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfelja sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog branda nastavlja se u suradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Europi - kazuju zaključno u Atlatic Grupi.

Aminolabs Group specijalist je za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u području dodataka prehrani te je dobavljač brojnim uglednim međunarodnim kompanijama koje se bave zdravom prehranom. Kompanija ima sjedište u Hasseltu u Belgiji i dva suvremena proizvodna pogona smještena u Hasseltu i Zottegemu.

Dario KUŠTRO

200

milijuna kuna ukupna je vrijednost transakcije

Atlantic Grupa je prodala i tvornicu u Njemačkoj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana