Dome slatki dome
TRENDOVI U RASVJETI

Osim samih svjetlosnih efekata, bitan je i dizajn
Objavljeno 13. srpnja, 2017.

Rasvjeta je vrlo važna u opremanju prostora.

Kvalitetnim odabirom moguće je naglasiti pojedine zone, dinamizirati prostor ili ga učiniti opuštajućim, ovisno o željema i potrebama. Uz svjetlosni efekt rasvjetnih tijela, jednako je važan i njihov dizajn, jer su sastavni dio cjelokupnog doživljaja prostora i u trenutcim kada nisu u funkciji. Evo što nam nude nanoviji trendovi u rasvjeti:

Industrijski stil

Ovaj je stil moderan već nekoliko godina i sada je oplemenjen novim materijalima i tonovima. Efekt bakra, zlata i srebra poželjan je u detaljima ovog stila, jer spaja nespojivo - glamur s grubošću industrijskog stila.

Minimalizam

Minimalističke strukture su pogodne za kombinaciju sa svim stilovima pa su idealan odabir u uređenju prostora. Ljepota jednostavnosti priča je za sebe, a u kombinaciji s odabranim stilovima, efekt će biti potpun. Ovaj stil osobito je dobar za sve one neodlučne i nesigurne u svoj odabir.

Geometrijski oblici

Geometrija je sljednica minimalizma, ali je ukupan vizualni doživljaj geometrijskih rasvjetnih tijela puno kompleksniji. Ovakva će rasvjetna tijela privlačiti pažnju u prostoru pa je potrebno pažljivo birati pozicije i odnose s kompleksnim elementima. Ipak, geometrijski oblici su apsolutni hit u rasvjeti. (zena.rtl.hr)

Možda ste propustili...

SVJETSKI TJEDAN ZELENE GRADNJE - WORLD GREEN BUILDING WEEK

Tema je promoviranje net zero carbon zgrada u budućnosti

ODABIR KREVETA

Dizajn: Metalni kreveti

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BEST EUROPEAN HOLIDAY HOME

U Hrvatskoj najbolje kuće za odmor u Europi

2

VIOLA TRICOLOR

Maćuhica za šaren vrt zimi

3

KRAJ VEGETACIJSKE SEZONE

Iskoristite lijepe dane za sve ljepši vrt