Mozaik
SLAVNI GLAZBENIK DOLAZI U PULU 26. SRPNJA

Sting mladim izbjeglicama u Švedskoj donirao 100.000 eura
Objavljeno 13. srpnja, 2017.

Britanski glazbenik Sting najavio je kako će udruzi za pomoć mladim izbjeglicama u Švedskoj pokloniti 100.000 eura, koje je dobio kao dio prestižne švedske glazbene nagrade Polar.

- Iznimna mi je čast što sam dobitnik ove nagrade, a još veće zadovoljstvo bit će mi taj novac donirati projektu mladih Šveđana “Songlines”. Glazba pomaže graditi mostove među ljudima i ovaj projekt ima veliku ulogu u povezivanju mladih izbjeglica s novom zajednicom - poručio je Sting. “Songlines” je projekt koji pomaže izbjeglicama, posebno onima iz Afganistana, Sirije i Eritreje, da se putem glaze integriraju u švedsko društvo.

- Glazba je sjajno oruđe za integraciju. Kroz glazbu se razvijaju nova prijateljstva i ruše jezične barijere - kazala je nacionalna koordinatorica Julia Sandwall. Nagradu Polar ove je godine dobio i američki saksofonist Wayne Shorter. Polar je najveće švedsko glazbeno priznanje. Podsjetimo, Sting se trenutačno nalazi na svjetskoj turneji, a 26. srpnja gostovat će u pulskoj Areni.

- Veselim se povratku u Pulu i susretu s fanovima koji su mi lojalni već tolike godine. Ovaj će koncert biti noć puna odlične glazbe i svojevrsni presjek moje karijere uključujući pjesme s novog albuma. Zbog izvrsnih glazbenika koji dolaze sa mnom, cijeli je materijal dobio neki novi život - rekao je Sting, kojemu će se na pulskoj pozornici pridružiti i njegov sin, Joe Sumner, a priliku da predstavi svoje hitove dobio je i domaći bend Buđenje, kao predgrupa. Turneja “57th & 9th” započela je u veljači, a Sting na njoj predstavlja novi istoimeni album. Na turneji će mu se pridružiti i tročlani bend: gitarist Dominic Miller, bubnjar Josh Freese i gitarist Rufus Miller. T.Kvorka

Sting se trenutačno nalazi na svjetskoj turneji, a 26. srpnja gostovat će u pulskoj Areni

Možda ste propustili...

SRPSKA REPERICA MIMI MERCEDEZ

Objavila pjesmu "Gerila"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana