Mozaik
IVAN STAPIĆ, PODUZETNIK I GLAZBENIK IZ OTOKA

Nije odustao od snova i na tragu je uspješne karijere
Objavljeno 12. srpnja, 2017.
Otvorio je školu stranih jezika i glazbenih tečajeva, koja ima 80 polaznika

Ivan Stapić (30), mladi glazbenik iz Otoka, iza sebe ima stotine odrađenih koncerata i svadbi diljem Hrvatske, nekoliko popularnih singlova i uspješnu suradnju s Matom Bulićem u duetu “Ne kuni me”. Još od malih nogu znao je da je glazba njegov životni poziv, a u trenutku kada je to shvatio, imao je samo četiri godine.

- Ljubav prema glazbi rodila se već tada, kada sam često posezao za tamburicom koju mi je otac kupio u Mađarskoj na glasovitoj tržnici. Roditelji su tijekom čitavog života ulagali u mene i podržavali sve moje ideje, plaćali mi studije i privatne škole za učenje različitih instrumenta – govori Stapić, koji sada svira klavir, gitaru, harmoniku, tamburu, bubanj...

U osmoj godini napisao je prvu pjesmu, a u dvanaestoj izdao CD s 12 pjesama. Slavonska teen-zvijezda postao je s 14 godina, kada je napisao ljubavnu dance baladu “Kiša je padala”. Pjesma je bila hit godine na Hrvatskom radiju Vukovar i među četiri najslušanije pjesme u zemlji. Nakon toga isti je uspjeh postigao i s pjesmom “Duša ledena”. U to je vrijeme malo koji slavonski tinejdžer odolijevao imitirati njegov imidž, pa su škole bile prepune učenika izbrijane obrve, koja je bila Stapićev zaštitni znak.

Od 2010. godine njegova je karijera na tri godine utihnula, no nije odustao, i 2013. godine izbacio je novi uspješni singl “Ajde ćao, vidimo se”. Godine 2015. godine snimio je duet s Matom Bulićem za baladu “Ne kuni me”, u čijem se videospotu pojavljuje i poznati TV i radijski voditelj Davor Dretar Drele. Pjesma je pobrala samo pozitivne kritike, danas ima više od dva milijuna pogleda i stotine pozitivnih komentara na YouTubeu, a mnogi slušatelji kažu kako se na njegove, uglavnom ljubavne pjesme u pop-aranžmanu, smije, plače i čaše razbija.

- Suradnja s Matom Bulićem bila je izvrsna i nezaboravna. Pjesma je postigla veliku prihvaćenost od strane publike, a danas bez nje ne može proći gotovo nijedna domaća fešta. Smatram da je ona moj najveći uspjeh do sada – kaže Stapić, koji uz već spomenute, ima još nekoliko uspješnih singlova, redovitih gošća na CMC televiziji, a riječ je o pjesmama “Tako želim da te poljubim” (2014.), “Laj, laj, laj” (2014.) i najnoviji singl “Digni čašu” (2016.), nastao u suradnji s TS-om Ringišpil. Unatoč tome, Stapić ne žuri s izdavanjem albuma jer želi da sve ide svojim prirodnim tokom.

- Ne žurim s izdavanjem albuma jer želim postupno graditi svoju karijeru. Za svaku pjesmu treba odvojiti vrijeme ako želite raditi kvalitetno. Imam svoj bend, opremu i tehničare koji su kao moja mala obitelj. Živimo u kombiju i samo putujemo, rasprodani smo cijelu godinu i već sljedeće godine imamo dogovorene koncerte i svatove - kaže Stapić.

Uz glazbenu karijeru, njeguje i onu poduzetničku te se u ova teška vremena, u malom rodnom mjestu Otoku odlučio na hrabar potez i otvorio školu stranih jezika i glazbenih tečajeva, koja ima 80 polaznika. Trenutno zapošljava pet profesora, a uskoro planira zaposliti još nekoliko djelatnika. Njegova poduzetnička priča ne staje ovdje jer Stapić namjerava osnovati tvrtku za prodaju ekohrane u Europi, ali i šire. Uskoro izdaje novi singl, a uopće ne sumnjamo da će biti jednako uspješan kao i prethodni, ako ne i uspješniji. Njegova je životna priča primjer svim mladim osobama da nikada ne odustanu od svojih snova, unatoč svim preprekama na koje naišli na putu do njihovih ostvarenja.

Jasenka PEJAKOVIĆ

“Ne kuni me”

NJEGOV HIT DUET S MATOM BULIĆEM

Kao mali je posezao za tamburicom, a sad svira klavir, gitaru, harmoniku, tamburu, bubanj...

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana