Sport
SP U SAMOSTRELU

Pampas spreman za 200 natjecatelja iz 15 zemalja Svijeta
Objavljeno 11. srpnja, 2017.

Ušli smo u tjedan u kojem će se u gradu na Dravi održati jedno sportsko natjecanje na najvišoj, svjetskoj razini. Od 11. do 15. srpnja Osijek je domaćin SP-a u samostrelu, disciplinama match i field, koje ljubitelji streljaštva u slavonskoj metropoli još nisu imali prigode gledati uživo. No, za sve ima prvi put, a za to se pobrinuo GSD Osijek 1784 koji je preuzeo ulogu glavnog organizatora.

- Ovo je svakako za nas novi izazov, jer ovo su discipline koje dosada nisu imale svoju izvedbu na Pampasu. No, streljana je spremna - rekao je predsjednik najstarijeg sportskog društva, Zvonimir Kovačević.

Domaćin je pripremio streljane za tri različita seta disciplina, što je iziskivalo i neke manje preinake. No, da su uvjeti vrhunski, potvrdili su predsjednici tehničke komisije u obje discipline, Andreas Henne (field) i Christian Hunzinger (match). Jedino na što domaćin nema utjecaja su vremenske prigode, ali kada natjecanje i službeno počne (srijeda), visoke temperature mogle bi i malo popustiti.

- Discplina field održavat će se na streljani za leteće mete, dok će 10 i 30 metara u matchu biti unutar objekta. Odaziv zemalja je gotovo maksimalan, nažalost u posljednji trenutak su odustali Indija i Kirgistan (zakasnili s vizama), pa će tako nastupiti 200 natjecatelja iz 15 zemalja - kaže tehnički direktor SP-a i tajnik GSD Osijek 1784 Zoran Ćelić.

Uz Hrvatsku, to su još Austrija, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Njemačka, Mađarska, Japan, Kazahstan, Nizozemska, Rusija, Slovenija, Švicarska i Švedska.

- Ukupno će na programu biti 247 nastupa, od kojih 157 otpada na match, a 90 na field. Uvertira za SP bit će Osijek Cup u fieldu, koji je na programu danas od 9 do 16 sati i poslužiti će većini sudionika da osjete ambijent, u kojem će od četvrtka krenuti u lov na medalje. Podsjećam da je Hrvatska u ovoj disciplini svjetska sila, u Osijek stiže selekcija od 16 imena u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji - najavljuje Ćelić.

U matchu nema domaćih predstavnika, ali ima natjecatelj(ic)a iz klasičnog streljaštva, koji su i osvajači najsjajnijh odličja na OI, SP i EP. Oni prvi kreću u akciju (srijeda, 8.30), a kulminacija prvenstva bit će u subotu, kada je na programu većina finala u obje discipline.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

EUROPSKO BOKSAČKO PRVENSTVO

Slavonci će u Beogradu imati podršku

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA TREĆE UZASTOPNO GOSTOVANJE

Zekić još uvijek vrti opcije za Poljud

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku