Osijek
ELEKTROTEHNIČKA I PROMETNA ŠKOLA

Započela provedba projekta Phys-Me
Objavljeno 11. srpnja, 2017.

U prostorijama Elektrotehničke i prometne škole Osijek jučer je održana konferencija za novinare u znak početka projekta pod nazivom “Unaprjeđenja obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju” ili jednostavnije Phys-Me. Ovim hvalevrijednim projektom objedinjuje se suradnja između Mađarske i Hrvatske na području fizike, a sve je financirano iz fondova Europske unije.

Nositelj projekta je Elektrotehnička i prometna škola Osijek, uz partnere Gimnaziju A. G. Matoš iz Đakova i Valeriju Koch iz srednje škole iz Pečuha. Spomenuta škola iz Pečuha je etnička institucija, namijenjena pripadnicima njemačkih manjina, a na konferenciju je kao njihov predstavnik došao profesor fizike i kemije Akos Markovics.

- Fizika je u cijeloj Europi, ali i u svijetu, u nekoj vrsti krize, pa je ovaj projekt izvrsna podloga za napredovanje u ovom podzastupljenom području, s naglaskom na suradnji dviju susjednih zemalja - istaknuo je Markovics, dodajući da se u njihovoj školi već provode razne vježbe i radionice za razvoj fizike. Voditelj konferencije bio je Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke škole, dok je projekt u ime osječko-baranjske županijske skupštine podržao i Dragan Vulin, ujedno i bivši učenik te škole. “Osobno imam pomalo subjektivan stav prema ovom projektu, jer mi je struka iz STEM područja, pa stoga mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je Europska unija prepoznala potencijal ove suradnje”, rekao je Vulin, dodajući da je projekt vrijedan nešto više od 1,6 milijuna kuna, a njime će se uz organiziranje izvannastavnih aktivnosti, financirati i opremanje interaktivnog kabineta fizike. M. Mandić

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike