Regija
ZATVORENI 51. ĐAKOVAČKI VEZOVI

Miss Vezova je Barbara Koledić
Objavljeno 10. srpnja, 2017.
Manifestacija je završena izborom najbolje nošenog narodnog ruha kod djevojaka, snaša, momaka i bećara

Vezani članci

SVEČANA POVORKA 51. ĐAKOVAČKIH VEZOVA

Ne bi dao rubinu šokačku ni za cijelu državu Njemačku!

ĐAKOVO - Programom “Slavonijo, zemljo plemenita”, odnosno izborom najbolje nošenog narodnog ruha kod djevojaka, snaša, momaka i bećara, u Strossmayerovu parku su završeni 51. Đakovački vezovi.

Prema izboru organizacijskog odbora Đakovačkih vezova najljepša je djevojka Slavonije i Baranje, ili kako je još nazivaju Miss Vezova, Barbara Koledić iz Donjih Andrijevaca. Tročlani ocjenjivački sud u sastavu prof. Josip Forjan, etnologinja Marija Gačić na čelu s predsjednicom, etonologinjom Brankom Uzelac ocijenio je sljedeće: U kategoriji najljepše djevojke u narodnoj nošnji prvo mjesto pripalo je Marini Gregić iz Vuke, druga je bila Ana Sopta iz Nuštra, a treća Martina Jovanovac iz Posavskih Podgajaca. Najljepša snaša je Maja Benić iz Starih Perkovaca, druga je Katarina Marinović iz Đurđanaca, a treća Lidija Babok iz Kapele. Najljepšu narodnu nošnju u kategoriji momaka i bećara imao je Mario Katić iz Frkljevaca, drugi je Đuka Damjanović iz Strizivojne, a treći Mladen Seletković iz Donjih Andrijevaca. Titula najfotogeničnije djevojke u narodnoj nošnji pripala je Andrei Delić iz Širokog Polja.

Na ljetnoj pozornici u parku pred brojnom publikom nastupili su poznati izvođači iz svijeta tamburaške glazbe, dok je na kraju zapjevao Krunoslav Kićo Slabinac. Pedeset prve Đakovačke vezove zatvorio je gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

- U svoje osobne ime, u ime organizacijskog Odobra Đakovačkih vezova, Grada Đakova, koji je organizator zajedno s Turističkom zajednicom, mogu reći da sam presretan i prezadovoljan kako su završili ovi Vezovi. Iskoristit ću priliku da zahvalim svima koji su sudjelovali u organizaciji, tehničkom osoblju, svim izvođačima koji su svojom prisutnošću uveličali ove Vezove. Jednako tako zahvalit ću i Đakovčankama i Đakovčanima koji svaki put iznova sebe ugrađuju u Đakovačke vezove i bez njih Vezovi ne bi bili ono što danas jesu. Red je zahvaliti i sponzorima, u prvom redu generalnom sponzoru Osječkoj pivovari, te svima ostalima koji su nas poduprli - kazao je gradonačelnik Mandarić zahvalivši i HRT-u na direktnom prijenosu, kako je rekao, “krnjeg” otvorenja u petak, povorke i za snimanje zatvaranja koje će kasnije biti emitirano.

- Hvala i svim gostima koji su došli u Đakovo, nadam se da su se lijepo proveli. Zatvaram 51. Đakovačke vezove i vidimo se dogodine na 52. Vezovima - poručio je gradonačelnik Mandarić.

Na kraju programa razgovarali smo i s Miss 51. Đakovačkih vezova, Barbarom Koledić iz Donjih Andrijevaca, koja nam je otkrila kako je učenica petog razreda Medicinske škole.

- Članica sam KUD-a Donji Andrijevci i Ženske pjevačke skupine. Prvi put sam dobila nagradu, jako sam uzbuđena i još uvijek ne vjerujem - kazala nam je simpatična Barbara.

Maja MUŠKIĆ
U šatoru Zabranjeno pušenje

Nakon završetka programa u Strossmayerovu parku, u Vezovskom šatoru održan je koncert Zabranjenog pušenja u čijem je nastupu i hitovima kao što su Karabaja, Yugo 45, Zenica bluz te brojnim drugim uživala brojna publika.

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike