Regija
BAZENI U KNEŽEVIM VINOGRADIMA

Omiljeno kupalište Baranjaca i Osječana
Objavljeno 10. srpnja, 2017.

KNEŽEVI VINOGRADI - Iako s dva-tri dana zakašnjenja zbog ružnog vremena rad je protekli tjedan počeo SRC Bazeni u Kneževim Vinogradima, malo baranjsko Panonsko more, koje dnevno posjeti više tisuća ljudi. Tako je bilo i proteklog vikenda, kada se u “Suljoš” sjatilo pola Baranje i stanovnika okolnih mjesta. Na obnovljenim bazenima dočekala ih je kristalno čista voda i uredan okoliš, dobra gastroponuda, gotovo simbolična cijena ulaznica (na prošlogodišnjoj razni)...

- Nakon gotovo četiri desetljeća krenuli smo u kompletnu rekonstrukciju bazena. Postavljen je potpuno novi mali bazen, dimenzija 8 x 8 metara, dubine 80 centimetara, s novim sustavom punjenja, pražnjenja i filtriranja, te gejzir-fontanom kao dodatnim zabavnim sadržajem. Velike su promjene i na olimpijskom bazenu. Na postojeću limenu školjku postavljeno je betonsko dno, na koje je navučena folija. Postavljeni su još novi tuševi i nogoperi, a oba bazena opremljena su i raznobojnim reflektorima za noćno kupanje - objašnjava općinski načelnik, Vedran Kramarić, dodajući kako je u rekonstrukciju bazena uloženo približno 2,7 milijuna kuna, čemu treba dodati i prije dvije godine uloženih 1,5 milijuna vlastitih kuna za kupnju te ugradnju filtar-stanice. Na ovome ne misle stati. Već je gotova projektna dokumentacija za gradnju 55-metarskog spiralnog tobogana, koji ove godine nije postavljen samo zbog kratkih rokova. Kupače će, tako, dočekati iduće sezone.

A kupači su više nego zadovoljni.

- I do sada smo često dolazili u Kneževe Vinograde, a ubuduće će to biti još češće. Ne samo zato što ne rade bazeni u Belom Manastiru već zato što je ovdje prekrasno. Provest ćemo ovdje cijeli dan - kaže Marko iz Belog Manastira, a slične odgovore dobili smo i od drugih posjetitelja. Tijekom vikenda tvrka Kneževi parkovi, koja upravlja bazenima, organizirala je Obiteljski dan, uz pregršt zanimljivih sadržaja te koncert skupine Fluentes.

Ivica GETTO
Proširen i uređen restoran

Važan segment kupališta je i ugostiteljska ponuda. Kupače je dočekao i obnovljen ugostiteljski dio rekreacijskog centra. Na prostor bivše kuglane, naime, proširena je višenamjenska dvorana restorana, čime je kapacitet povećan na 300 gostiju. Zgrada je kompletno energetski obnovljena, zamijenjena je sva stolarija, izvedena nova fasada te krov. Interijer je moderno opremljen, a ugrađena je i ambijentalna rasvjeta. U rekonstrukciju ugostiteljskog dijela uloženo je približno 1,3 milijuna proračunskih kuna.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ORAHOVICA POTVRDILA STATUS GRADA DVOJKI

Obitelj Filipović nakon
trojki dobila blizance

2

GRADNJA DVORANE JOŠ NIJE NASTAVLJENA

Plan za 2018. samo zatrpati jamu i razvesti instalacije

3

“NAUČIMO PLIVATI - ŠKOLA PLIVANJA”

Kroz školu plivanja prošlo 951 dijete