Mozaik
U DONJEM MIHOLJCU

Let3 zvijezde Backyard Art festivala
Objavljeno 10. srpnja, 2017.

Backyard Art festival objavio je sve izvođače i program trodnevnog festivala. Ove nas godine u Donjem Miholjcu od 14. do 16. srpnja očekuje obilje zabave u predivnom ambijentu perivoja dvorca uz neke od najvećih glazbenih grupa iz regije i šire te mnoštvo sadržaja bez kojih ovaj festival ne bi bio uistinu Art.

Glavna imena glazbenog dijela festivala su Let 3, Paddy And The Rats (HU), Edi Maružin i banditi, ZAA (SRB), Amber Smith (HU), IPHAZE (FR). Uz glavna imena tu su i mnoga manja, ali nimalo manje zanimljiva i zabavna imena Mašinko, Lika Kolorado, Brain Holidays, Stereobanana i Goatmare & The Hellspades. Uz ovakav miks vrhunskog zvuka i zabave organizatori napominju da u festivalskoj zoni malog parka posjetitelje očekuje akustična pozornica, gdje će nastupiti autorski akustični bendovi u okruženju ambijentalnih instalacija i festivala ručnih radova koje su kreirali predstavnici ReArt festivala iz Osijeka.

Festivalske dane upotpunit će i međunarodno biciklističko natjecanje na Pump Track stazi s bogatim nagradnim fondom te odbojkaški turnir na pijesku uz popratni zumba fitness. Predstavnici udruge Migra, koja je organizator festivala, najavljuju različite radionice diljem grada od crtanja stripova s profesionalnim crtačima, demonstraciju streličarstva, otvorena vrata dvorca i zavičajnog muzeja, crtanja grafita s umjetnicima grafiterima festivala Graffiti na Gradele iz Bola na otoku Braču, projekcije dokumentarnih filmova u miholjačkoj kinodvorani u tjednu uoči festivala, izložbe slika Likroba, radionica za djecu gdje će sudjelovati volonteri nekoliko miholjačkih udruga, te osječki klub američkog nogometa OS Cannons, do spontanih druženja u parku.

Bez složne organizacije udruge Migra i volontera festivala, te potpore nekoliko sponzora i pokrovitelja – Osječka Pivovara d.d., Grad Donji Miholjac, Karašica Vučica d.d., HEMCO d.d., Agro Fructus d.o.o, Kanaan, Ministarstvo kulture i mnogih drugih, ovaj festival se vrlo vjerojatno ne bi uspio održati u ovakvom formatu i organizatori naglašavaju veliku zahvalnost svima, kao i posjetiteljima te obećavaju odličnu zabavu.

- Ovogodišnji BAF mora minimalno zadovoljiti prošlogodišnja očekivanja jer je prve godine ljestvica dosta visoko postavljena i nama je to u organizaciji velik izazov, a još je veći motiv kako bismo pokazali da je BAF više od još jednog klasičnog glazbenog festivala. Baš zbog tog razloga nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog olujnog nevremena, koje je uništilo teren festivala i dio tehnike, poprilično smo se potrudili ojačati sve segmente festivala kako bismo ga napravili mjestom punim pozitivnih emocija i druženja, a sam festival tomu podredili kao popratni sadržaj koji će posjetitelji i građani Miholjca pamtiti po dobrim uspomenama - rekao je Dino Kurtagić iz organizacije festivala. T.K.

ULAZNICE

Cijena ulaznice je 100 kn za festivalsku kartu na fizičkim mjestima objavljenima na baf.com.hr, te online preko Entrio.hr sustava, a jednodevne je moguće kupiti na ulazu u glavnu festivalsku zonu na dane održavanja festivala po cijeni od 60 kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana