Kultura
LABUĐE JEZERO - CARSKI RUSKI BALET U PERIVOJU DVORCA ELTZ

Moskovski se plesači dogodine u Hrvatsku vraćaju velikom turnejom
Objavljeno 10. srpnja, 2017.
Mini je to hrvatska turneja ove poznate baletne skupine, koju će vidjeti i publika u Zadru

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

VUKOVAR - Perivoj dvorca Eltz u Vukovaru bio je pretijesan za sve one koji su došli pogledati veličanstven nastup jednog od najvećih i najpoznatijih baletnih ansambala na svijetu, onaj Carskog ruskog baleta iz Moskve.

Pod pokroviteljstvom Grada Vukovara, u veličanstvenom vanjskom prostoru Gradskog muzeja Vukovar te u prirodno čarobnom ambijentu perivoja dvorca Eltz na samoj obali Dunava, izveden je najizvođeniji balet svih vremena “Labuđe Jezero” P. I. Čajkovskog. Solisti su bili balerina Lina Seveliova i plesni virtuoz Nariman Bekzhanov.

- Prvi put sam u Vukovaru i jako mi se sviđa, posebice činjenica da je pozornica vrlo blizu Dunava, a voda nas inspirira - kaže Lina Seveliova, koja se, za razliku od ostalih kolega, nije kupala u Dunavu, no odmor je potražila u, kako kaže, fenomenalnoj prirodi. Igrati ulogu crnog i bijelog labuda za nju je izazov jer su to obično podijeljene uloge.

Gostovanje u Vukovaru mini je hrvatska turneja ove poznate baletne skupine, koju će vidjeti i publika u Zadru.

Nakon više godina pauze, balet “Labuđe jezero” ponovo se vraća u Hrvatsku i ovo je svojevrsna najava turneje koja se sprema za sljedeće ljeto i obuhvatit će više gradova u Hrvatskoj - kaže organizatorica Sanja Bakčević Medenica.

Na nedavnoj jednogodišnjoj svjetskoj turneji nastupali su na svih pet kontinenata, a Zadar i Vukovar imali su ekskluzivu ove ih godine vidjeti na svojim pozornicama.

Balet "Labuđe jezero" jedna je od brojnih bajkovitih legendi o djevojci pretvorenoj u pticu. U priči zli čarobnjak baca čaroliju na lijepe djevojke pretvarajući ih u jato ptica, a samo noću one se mogu preobraziti u ljudske likove...

Prema riječima Marine Sekulić, pročelnice Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara, ova, 2017. zasigurno će se dugo pamtiti.

Mario KOKAJ

dvorac Eltz

NA NAJLJEPŠI JE NAČIN UGOSTIO PLESAČE

Na nedavnoj jednogodišnjoj svjetskoj turneji nastupali su na svih pet kontinenata

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ETNOLOŠKOM CENTRU BARANJSKE BAŠTINE

Izložba “Tisućljeća među rijekama"

2

IZLOŽBA U GRADSKOM MUZEJU VUKOVAR

Tkanja i tapiserije te slike i crteži sakralne tematike

3

GALERIJA “ANTUN ULLRICH”

Otvorena izložba Darka Jovanovića