Crna kronika
TEŠKA NESREĆA NA ĐAKOVAČKOJ OBILAZNICI

U sudaru s kamionom poginula vozačica (29)
Objavljeno 5. srpnja, 2017.

ĐAKOVO

Teška prometna nesreća u kojoj je život izgubila 29-godišnjakinja, vozačica osobnog automobila, dok je njezina suputnica, 51-godišnjakinja, teško ozlijeđena dogodila se jučer ujutro na križanju državne ceste D7, odnosno dijela đakovačke obilaznice i Ulice Franje Račkog.

Dvije žene nalazile su se, kako neslužbeno doznajemo, u automobilu požeških registracijskih oznaka i dolazile su iz smjera Selaca Đakovačkih te bi prelaskom državne ceste D7, odnosno obilaznice, ušle u Đakovo. U trenutku prelaska na njih je naletio kamion koji se kretao iz smjera Osijeka i prevozio je plinske boce. Na mjesto nesreće ubrzo su stigle dvije ekipe hitne pomoći, no, nažalost, mladoj vozačici nije bilo spasa te je preminula na putu do osječkog KBC-a. Intervenirali su i pripadnici đakovačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

- Dojava je stigla oko 7.28 sati. Kada smo došli na mjesto tehničke intervencije, automobil se nalazio uz zaštitnu ogradu, na njega je ranije naletio kamion. Žene u automobilu išle su iz smjera Selaca prema gradu. Kamion je dolazio iz smjera Ivandvora. Udario je u bočnu vozačevu stranu - rekao nam je Samir Stegić iz đakovačkog DVD-a. Vatrogasci su pomogli djelatnicima hitne pomoći izvući žene iz automobila.

Od siline udarca, kaže Stegić, iz kamiona su ispale plinske boce, oko 260 komada. “Boce su pregledane plinodetektorom. Bile su razbacane uokolo, srećom, sve su bile u redu. Daljnjim postupkom utvrđeno je da od njih nema opasnosti”, kaže đakovački vatrogasac.

Inače, ovo nije prva teška nesreća na ovom križanju, a stanovnici prigradskog naselja Selci Đakovački već dugo upozoravaju na njegovu opasnost.

- Nažalost, nesretna je žena prema svemu sudeći oduzela prednost vozaču kamiona. Međutim, to je križanje jako nepregledno i trebalo bi na njega, kao i na onom koje se nalazi na križanju obilaznice sa skretanjem za Satnicu Đakovačku, postaviti semafor. Mi svaki dan muku mučimo kad trebamo prijeći to raskrižje zbog njegove nepreglednosti, a vozač sam već više od 20 godina. Kako je tek mladim, neiskusnim vozačima - kaže mještanin Selaca Đakovačkih. Dodaje i kako je semafor na križanju sa skretanjem za Satnicu također postavljen nakon većeg broja težih prometnih nesreća.

Maja MUŠKIĆ

nema semafora

STANOVNICI UPOZORAVAJU NA OPASNO RASKRIŽJE

Križanje je nepregledno, tvrde stanovnici Selaca Đakovačkih

Možda ste propustili...

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NA CESTI ZATEČENO VIŠE PIJANIH VOZAČA

S 2,17 promila zabio se u stup

Najčitanije iz rubrike