Autoglas
ČISTOĆA AUTOMOBILA

Pet stvari koje ovoga ljeta morate imati u prtljažniku
Objavljeno 6. srpnja, 2017.

Donosimo savjete koji će vas spasiti od sitnica, a koje vas u ljetnim mjesecima mogu itekako izbaciti iz takta. Ljeto je razdoblje koje može biti izuzetno stresno, kako za vozače i putnike, tako i za sam automobil, no uz nekoliko malih trikova putovanje može biti ugodnije i sigurnije. Ako već niste među onima koji su se uputili na kakvo ljetovanje, velika je vjerojatnost da ćete kao i brojni drugi učiniti to prije ili kasnije tijekom ljeta. Velika većina Hrvata na svoja ljetovanja putuju automobilom, a zbog visokih temperatura ljeti i općenito gužvi na cestama, putovanje može biti izuzetno stresno za vozača, ali i samo vozilo. Sigurno ste već pročitali na desetke članaka o tomu kako vozilo pripremiti za ljeto. Rashladna tekućina, razina ulja, servis klima-uređaja, tlak u gumama, općenita provjera kočionog sustava i samog automobila – i spremni ste na put. Što onda nedostaje? Donosimo savjete koji će vas spasiti od sitnica, a koje vas u ljetnim mjesecima mogu itekako izbaciti iz takta. Uz nekoliko savjeta i nekoliko malih trikova možete ostati hladne glave. Zavirili smo u asortiman Alfacare proizvoda i odabrali ono što mi uvijek imamo u prtljažniku. Smatrate li se pedantnim vozačem i vlasnikom automobila, ovo je nešto za vas.

Stakloper za ljetnu uporabu

Čist vjetrobran pitanje je sigurnosti, ali i same ugode putovanja. Ništa nije iritantnije od kukaca i druge prljavštine na vjetrobranu koja se teško uklanja. Još gore od svega je kada ostanete bez tekućine za pranje stakala. Stoga, jedna rezervna boca Alfacare Staklopera za ljetnu uporabu u prtljažniku spasit će vas od gubljenja živaca.

Odstranjivač kukaca

Kukci su nešto što se izuzetno teško skida s karoserije vozila. U ljetnim mjesecima ih ne nedostaje, a ako ih ne želite gledati na vašem automobilu nakon vožnje, ili u gorem slučaju zauvijek (jer vrlo lako mogu trajno oštetiti lak), tu je Alfacare Odstranjivač kukaca. Poprskajte, isperite vodom i kukaca više nema.

Čistilo za unutrašnjost vozila

Ako ste jedan od onih koji pazi na urednost vozila, ovo je nešto bez čega ne vozite, pa ni do obližnje trgovine, a kamoli na neko duže putovanje. Znate ono, klinci, čokolada, hrana, morska voda, sol i – horor-scenarij za vaš automobil je tu. No, uz Alfacare Čistilo za unutrašnjost vozila mrlje brzo nestaju, a vi imate ponovno čistu unutrašnjost.

Laštilo za komandne ploče

Ljeto je poznato po paklenim vrućinama, a za osobnu zaštitu tu je krema za sunčanje. Znate li da u unutrašnjosti automobila temperatura redovito prelazi 50 stupnjeva Celzijusa, a sama komandna ploča doslovno se prži i na debelo preko toga? Priuštite vašem automobilu u unutrašnjosti adekvatnu njegu i zaštitu uz Alfacare Laštilo za komandne ploče. Također s njim možete osvježiti i kožna sjedala.

Čistilo za felge

Nakon 300, 500, 1000, možda i više prijeđenih kilometara, vaši sjajni naplatci postat će crni od količine kočione prašine. Zasjajte na parkiralištu obližnje plaže uz naplatke o kojima se toliko brinete doma, a na ljetovanju kao da nisu vaši. Pošpricajte, isperite vodom pod mlazom – i naplatci su kao novi. M.Režić