Osijek
SVE RADIONICE U DOMU TEHNIKE POPUNJENJE

Za školu letenja dronovima upisane čak dvije skupine!
Objavljeno 4. srpnja, 2017.

Sve radionice za školarce koje će biti održane ovog ljeta u okviru 15. Ljeta u Domu tehnike popunjene su, a tek nekoliko mjesta ostalo je još u radionici elektronike i radioorijentacije. Ove je godine najveći interes bio za radionicu škole letenje dronovima pa su u Centru tehničke kulture odmah upisali dvije skupine.

- Interes je iznimno velik. Po svakoj radionici je optimalno do 10 polaznika, a mi smo u svaku upisali najmanje 12 ili 13 učenika. Zbog velikog interesa sada planiramo dodatno ponuditi još i malu školu ronjenja, te jednodnevne radionice enigmatike i oslikavanja bočica. Ono što je novo jest to da smo ove godine uveli nova pravila pa se prilikom prijave odmah morala platiti i akontacija, ali to nije bio problem. Tako nam je u ponedjeljak već startala radionica Stop-trik animacije i Ljetna škola astronimije - objašnjava Terezija Blekić, voditeljica Centra tehničke kulture Osijek.

Recimo kako su organizatori Ljeta u Domu tehnike Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka i Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, a suorganizatori su udruge tehničke kulture. Cilj programa je korisno korištenje slobodnog vremena u ljetnim mjesecima, a programi su osmišljeni tako da se učenici upoznaju s osnovama nekih tehnika koje bi kasnije mogli samostalno usavršavati kroz programe. Petodnevne radionice stoje samo 60 kuna, a nakon spomenutih od sljedećeg tjedna kreću još i radionica orijentacije i komunikacije te konstruktorstva. Druga polovina srpnja rezervirana je za radionice maketarstva i izrade videoigara, te sastavljanje i programiranje lego-modela i 3D modeliranje i printanje. U kolovozu će biti održane radionice elektronike i radioorijentacije, škola letenja dronovima i sastavljanje i programiranje lego-modela.

- Sljedećeg tjedna javno ćemo objaviti informacije o novim dodatnim radionicama, a zainteresirani će se moći javiti na telefon 212-677 - naglasila je prof. Blekić. N. Z. Eberhard

ZA PREDŠKOLARCE RADIONICE U DJEČJIM VRTIĆIMA

U Centru tehničke kulture kažu kako u suradnji s ustanovom Dječji vrtić Osijek već niz godina provode radionice konstruktorstva i zrakopolovnog modelarstva i u osječkim dječjim vrtićima. No, tijekom ljeta ove radionice nisu moguće u Domu tehnike zbog ograničenog prostora i uvjeta u kojima bi s djecom morali biti i roditelji.

Možda ste propustili...

GIMNAZIJA “BOŽIDAR MASLARIĆ”

Pedeset godina mature

U OKVIRU STIPENDIJA SCHUMAN

Novi krug prijava za stažiranje u EP-u

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA SEZONA

Otvaranje Kopike u pravi
trenutak, na 35 stupnjeva C

2

POKRAJ DRAVE TRI SU ĐERMA STARA

Proslava posvećena uspjehu NK Radnik

3

U ČEPINU MIMOHODOM OBILJEŽEN CRKVENI GOD PRESVETOG TROJSTVA

Tradicija duga gotovo 20 godina

oglas