Novosti
USKOK OSUMNJIČIO 22 OSOBE

Za pristrano suđenje primali su od 400 do 3000 kuna po utakmici
Objavljeno 29. lipnja, 2017.

Protiv 22 nogometna suca, povjerenika za suđenje i trenera Uskok je pokrenuo istragu zbog davanja i uzimanja mita i namještanja utakmica u nižoj nogometnoj ligi.

Osnovano se sumnja da je 35-godišnji povjerenik za suđenje Županijskog nogometnog saveza Brodsko-posavske županije od 21. travnja do 23. svibnja ove godine, u natjecateljskoj sezoni 2016./2017. Druge županijske nogometne lige Brodsko-posavske županije “Centar” i Druge županijske nogometne lige Brodsko-posavske županije “Istok”, na traženje osam predstavnika nogometnih klubova, za dogovorenu novčanu naknadu od 200 do 500 kuna po utakmici, kao glavne ili pomoćne nogometne suce, njih deset, na utakmicama navedenog ligaškog natjecanja delegirao one koji su bili spremni pristrano suditi u korist pojedinih nogometnih klubova.

Okrivljeni nogometni suci su od predstavnika nogometnih klubova primali od 400 do 3000 kuna po utakmici kao nagradu za pristrano suđenje.

Također se 12-okrivljenik, kao glavni nogometni sudac, te drugookrivljenik i 13-okrivljenik, kao pomoćni suci Međužupanijske nogometne lige Slavonije i Baranje, sumnjiče da su od 22-okrivljenika, nogometnog trenera jednog kluba, primili novčanu nagradu od 900 kuna za pristrano suđenje u korist njegova kluba na jednoj nogometnoj utakmici.

Sportske djelatnike Uskok sumnjiči da su dogovarali s nogometnim sucima namještanje niželigaških utakmica. U jednom slučaju, neslužbeno se doznaje, tri su suca podijelila sto eura, a u drugom dva su suca za “odrađeni posao” dobila po 200 kuna.

Kako je za portal SBplus rekao jedan Brođanin, koji je želio ostati anoniman, bile su dobro poznate “šifre po kojima se znalo koliko kome treba platiti”.

- Bilo je “hoćeš da ti pomognem pogurati”, “hoćeš da te poguram” ili “želiš cirkus” - rekao je taj Brođanin.

Vatroslav Stojanović iz NK Željezničar i vijećnik u Gradskom vijeću Slavonskog Broda za isti je portal izjavio kako bi situaciju u nogometu trebalo početi sređivati “odozgo”, od Hrvatskog nogometnog saveza.

- Kao sportski djelatnik nadam se kako će institucije napraviti svoje da konačno možemo krenuti drugim putem, poštenijim, jer ovo sve već jako dugo traje. Svi mi sportski djelatnici željni smo pravog nogometa, a pogotovo ovdje u Slavonskom Brodu, gdje jednostavno zbog svih tih zakulisnih igra i gluposti nemamo ni nogometnog prvoligaša - izjavio je Stojanović za portal SBplus.

Neslužbeno se doznaje da su osumnjičenici, nakon privođenja na slavonskobrodskom području, ispitani u Uskoku u Osijeku. S.Lacić

Sumnja se na namještanje nogometnih utakmica 2. županijske lige Brodsko-posavske županije

Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost

DO 16.30 NA IZBORE IZIŠLA POLOVICA BIRAČA

Glasovalo više od 1,6 milijuna birača, u Osijeku 52,34 %