Regija
OD 29. LIPNJA DO 1. SRPNJA

Glazba i etnogastronomija
na DunavArt Festivalu
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

VUKOVAR - DunavArt Festival donosi neočekivana glazbeno etnogastronomska događanja u Baranji, Vukovaru i Erdutu, a održava se od 29. lipnja do 1. srpnja. DunavArt Festival je festival koji teče i spaja tri lokacije hrvatskog Podunavlja ove godine, Vukovar koji je središte festivala, Baranju, odnosno Kopački rit, te Erdutsko vinogorje u jednom mozaiku koja će obuhvatiti događanja u tri dana održavanja. Osnivači DunavArt Festivala su Miran Hadži Veljković i Zlatko Petrović (Kraljevi ulice), partner u projektu je Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, županijska Turistička zajednica i PP Kopački rit.

- DunavArt Festival ideja je koja napravljena za dulje razdoblje i ima viziju da bude jedan veći Festival koji bi okupio sve zemlje koje su u Podunavskom slivu i da Vukovar bude centar onih koji će se odozgo spustiti niz rijeku i ovih koji će se popeti od Crnog mora do nas. Uz kvalitetan jazz, klasiku, rock and roll, bit će ponuđena probrana jela i vina podunavskih zemalja. To je ono što bila misao vodilja kad smo kretali u projekt, imamo podršku Hrvatske turističke zajednice te privrednih subjekata. Za nekoliko godina očekujemo da će to biti mnogo veća priča - rekao je Zlatko Petrović, jedan od organizatora.

Ravnateljica muzeja Ruža Marić kaže:

- Ambijent je zapravo Dunavska priča i mi ćemo kao domaćini unutar tog objekta i samog Perivoja dvorca Eltz ugostiti niz manifestacija. Posebno nam je drago da će se festival otvoriti izložbom šest umjetnika iz Graza u četvrtak, 29. lipnja, u 20 sati, u Perivoju dvorca Eltz - rekla je Marić.

Rujana Bušić Srpak, direktorica županijske Turističke zajednice, istaknula je kako sve više ima novih događanja, s novim konceptom.

- Vidim veliki turistički potencijal ovoga festivala koji se apostrofira na jednu sasvim drugu temu, kao i na drugu turističku publiku. Ovakvim manifestacijama širimo turistički potencijal i snažnije ćemo se profilirati kao prepoznatljiva kulturno-turistička destinacija Hrvatske - rekla je Rujana Bušić Srpak.

Vukovarski dogradonačelnik Marijan Pavliček izrazio je zadovoljstvo što će manifestacija obogatiti kulturnu ponudu Vukovara.M.Kokaj

Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike