Regija
POČELA KUPALIŠNA SEZONA

Bizovački Aquapolis otvorio vrata
Objavljeno 29. lipnja, 2017.
Kupačima i posjetiteljima na raspolaganju je čak 11 bazena, od čega su dva termalna

BIZOVAC - Od zatvaranja bazena i hotela u siječnju ove godine sagradili smo vlastitu hidrostanicu i iskoristili prirodna bogatstva termalne vode koja imamo te imamo vlastitu vodu za upotrebu, sagradili smo novu blagajnu, odnosno ulaz u kupalište, novi prilaz bazenima, unaprijedili smo i uveli nove gastropunktove, dodatno uredili okoliš, ali i obnovili saune.

Puno uloženo

Ta je investicija iznosila ukupno više od dva milijuna kuna, poručeno je jučer u povodu početka nove kupališne sezone.

U ovoj sve popularnijoj kontinentalnoj turističkoj destinaciji kupalište Aquapolis ponovno je otvoreno nakon pet mjeseci, a kupačima i posjetiteljima na raspolaganju je 11 bazena, od čega dva termalna koja se koriste u svrhu rehabilitacije pacijenata lječilišta Bizovačke toplice, sedam unutarnjih bazena s nizom vodenih atrakcija i vodenim toboganom te dva vanjska od kojih je jedan prava atrakcija - najveći bazen s valovima u Hrvatskoj. Premda je kupalište otvoreno prije podne, prava fešta na Aquapolisu počela je u poslijepodnevnim satima uz Pet tambura, koji su posjetitelje zabavljali sve do večernjih sati i zatvaranja vanjskih bazena, na kojima je do 1 sat iza ponoći organizirano noćno kupanje.

Iz Bizovačkih toplica poručuju da im je obogaćena i gastroponuda otvorenjem Grill bara Snaša, Grill bara Bećar, Americano bara, Njorka Činka bara i Cafe-bara Sunčica, a uz tim animatora, svakodnevno mogu uživati i oni najmlađi u miniklubu za djecu, organizaciji dječjih rođendana ili školi plivanja. Odmah uz bazene gosti se mogu opustiti na masaži ili posjetiti saunu.

Za one koji žele kupanje iskombinirati s noćnim provodom, organizirana su noćna kupanja od 21 do 1 sat iza ponoći petkom na vanjskim i unutarnjim bazenima kao i pool partyji subotom uz DJ-a oba dana. Dan umirovljenika je utorkom uz poseban popust na ulaznice i konzumaciju, a obiteljski dan petkom - uz poseban popust na ulaznice i konzumaciju.

Škorin koncert

- Ovog ljeta posjetitelje očekuju i koncerti. Sezonu otvara veliki koncert Miroslava Škore, 2. srpnja uz simboličnu cijenu ulaznice od 30 kuna. Od 1. srpnja do 15. kolovoza organiziran je besplatan prijevoz Osijek – Bizovac – Osijek na noćna kupanja i koncerte - poručili su iz termalne rivijere.

Stjepko Bulić, direktor društva Sunčane toplice d.o.o., izjavio je da, što se tiče obnove hotela Termia, najzahtjevnijeg dijela projekta obnove i revitaliziranja Bizovačkih toplica – i ona je sada u završnoj fazi. Slijedi izrada projekta, troškovnika i popratne dokumentacije, nakon toga slijedi prikupljanje ponuda, potom odabir izvođača te pristupanje samoj obnovi hotela.

- Vrlo je teško predviđati koliko će trajati sama obnova, jer se na građevini od otvorenja ništa nije dodatno radilo, odnosno ulagalo, te ćemo tek kada obnova krene nešto konkretnije znati. Hotel će sa sadašnje dvije zvjezdice ići na četiri, što znači da planiramo kompletnu i temeljitu rekonstrukciju koja će biti na ponos i zadovoljstvo Slavoniji, ali i svim gostima koji će uživati u našem novom hotelu - poručio je direktor Bulić.

Lidija ANIČIĆ

2

milijuna kuna vrijedna je investicija

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike