Kultura
U BARUTANI 2. SRPNJA U 2O SATI

O emigraciji u duhovitom, bolno aktualnom plesno-glumačkom duetu
Objavljeno 29. lipnja, 2017.

U Barutani će se u nedjelju, 2. srpnja, s početkom u 20 sati, na programu Osječkoga ljeta kulture odigrati predstava “Naša stvar” plesne umjetnice Ivane Kalc i glumca Jerka Marčića. Riječ je o duhovitom, ali i bolno aktualnom plesno-glumačkom duetu koji, između ostaloga, govori o aktualnom problemu emigracije. Predstava zahvaća situaciju bračnog para u trenutku njihove odluke da napuste svoj dotadašnji život. Njihova su pitanja svakodnevna i razumljiva te se protežu i na sve prisutniji trend mladih Hrvata koji, maštajući o odlasku, tragaju za prosperitetom, u financijskome i moralnom smislu.

- Većina mojih predstava proizlazi iz bavljenja određenom formom iz koje onda proizlazi nekakav narativ. Tako smo u ovoj predstavi krenuli od uvjerljivosti u kazališnoj izvedbi te od samih gesti koje su onda sa sobom donijele ove konotacije - kaže Ivana Kalc.

“Naša stvar” priziva teatar apsurda i poetiku animiranog filma, kaže kritika, opisujući predstavu kao komunikativnu, duhovitu i pitku te zanimljivu u kombiniranju glumačkog i plesnog iskustva.

U Osijek stiže kroz suradnju OLJK-a s Plesnom mrežom Hrvatska, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku diljem zemlje, u suradnji s odabranim partnerima. Predstava je nastala u produkciji riječke neovisne umjetničke organizacije Kabinet. Kroz Plesnu mrežu Hrvatske ove godine predstave gostuju i u HNK-ima u Osijeku, Varaždinu i Rijeci, Gradskome kazalištu Zorin Dom Karlovac, Umjetničkoj akademiji Osijek, na Virovitičkom kazališnom ljetu i Riječkim ljetnim noćima. N.Vek.

Kroz Plesnu mrežu Hrvatska na Osječkom ljetu kulture gostuje predstava “Naša stvar” Ivane Kalc i Jerka Marčića

Možda ste propustili...

MEMOARSKI TRIJUMF SLAVNOGA GLUMCA I IZVRSNOG PRIPOVJEDAČA

Od dječaka iz radničkog naselja do kapetana Picarda u Zvjezdanim stazama

POSVEĆEN JE 150. ROĐENDANU JEDNE OD NAJPREVOĐENIJIH HRVATSKIH KNJIŽEVNICA

Znanstveni skup “Ivana Brlić-Mažuranić u novom mileniju”

U POVODU SVJETSKOG DANA KNJIGE I AUTORSKIH PRAVA

Krleža, Zagorka i Tolkien u Noći knjige u Arkadiji

Najčitanije iz rubrike