Novosti
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

U Slavoniji privedene 22 osobe zbog namještanja nogometnih utakmica
Objavljeno 28. lipnja, 2017.
Među uhićenima je nekolicina nogometnih sudaca i sportskih djelatnika s područja Slavonskog Broda, ali se spominje i ime nekadašnjeg nogometaša iz Đakova

U utorak ujutro počela su uhićenja nogometnih sudaca, te djelatnika niželigaških klubova u Slavoniji. Prema za sada neslužbenim informacijama, Uskok privedene sumnjiči za davanje ili primanje mita, te namještanje utakmica.

Kako doznajemo, među uhićenima je nekolicina nogometnih sudaca i sportskih djelatnika s područja Slavonskog Broda, ali se spominje i ime nekadašnjeg nogometaša iz Đakova, koji je trenutno trener nogometnog kluba sa osječkog područja.

Uhićenja su počela u ranim jutarnjim satima, te su svi privedeni najprije ispitani u lokalnim policijskim postajama. Tek u večernjim satima u utorak prevezeni su policijskim vozilima u zgradu Uskoka u Osijeku, gdje su upoznati sa svojim pravima, a potom i ispitani.

Iako su nam imena nekolicine privedenih nogometnih sudaca u utorak navečer bila poznata, zbog toga što nema nikakve službene potvrde iz Uskoka i policije o cijeloj akciji, za sada ih nećemo spominjati.

Nakon ispitivanja zamjenici ravnateljice Uskoka odlučit će o tome treba li tko od privedenih ostati u istražnom zatvoru ili ne. Za one za koje će biti predložen istražni zatvor biti će odvedeni sucu istrage, a nakon njegove odluke mogli bi i u osječki zatvor.

U srijedu se očekuje službeno priopćenje policije i Uskoka o ovim privođenjima nakon čega će se znati točno za koja kaznena djela se 22 osobe sumnjiče.

Ovo nije prva afera sa namještanjem utakmica u Slavoniji. U studenome 2015. godine, na Županijskom sudu u Osijeku, nepravomoćno je presuđeno trojici nogometnih sudaca, te jednom predsjedniku nogometnog kluba, jer su namještali utakmice Prve županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske županije. Radilo se o utakmicama koje su se odigrale od 6. travnja do kraja svibnja 2013. godine. Suce se optužnicom teretilo da su svaki u dva navrata uzeli po 500 kuna da bi sudili utakmice u korist NK “Vidor Matijević”.

Sandra LACIĆ

Uskok privedene sumnjiči za davanje ili primanje mita

Možda ste propustili...

HRVATSKE ZRAČNE LUKE BILJEŽE SVE BOLJE REZULTATE

Na Klisi četiri puta više putnika nego na Krku

PROCJENA DRŽAVNOG ZAVODA ZA STATISTIKU

Inflacija pala u svibnju na 3,3 %

PUTNICI LANI POTROŠILI 2,6 MLRD. EURA

Polovina stanovnika Hrvatske nije putovala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana