Novosti
AKCIJA POLICIJE I USKOKA

U Slavoniji privedene 22 osobe zbog namještanja nogometnih utakmica
Objavljeno 28. lipnja, 2017.
Među uhićenima je nekolicina nogometnih sudaca i sportskih djelatnika s područja Slavonskog Broda, ali se spominje i ime nekadašnjeg nogometaša iz Đakova

U utorak ujutro počela su uhićenja nogometnih sudaca, te djelatnika niželigaških klubova u Slavoniji. Prema za sada neslužbenim informacijama, Uskok privedene sumnjiči za davanje ili primanje mita, te namještanje utakmica.

Kako doznajemo, među uhićenima je nekolicina nogometnih sudaca i sportskih djelatnika s područja Slavonskog Broda, ali se spominje i ime nekadašnjeg nogometaša iz Đakova, koji je trenutno trener nogometnog kluba sa osječkog područja.

Uhićenja su počela u ranim jutarnjim satima, te su svi privedeni najprije ispitani u lokalnim policijskim postajama. Tek u večernjim satima u utorak prevezeni su policijskim vozilima u zgradu Uskoka u Osijeku, gdje su upoznati sa svojim pravima, a potom i ispitani.

Iako su nam imena nekolicine privedenih nogometnih sudaca u utorak navečer bila poznata, zbog toga što nema nikakve službene potvrde iz Uskoka i policije o cijeloj akciji, za sada ih nećemo spominjati.

Nakon ispitivanja zamjenici ravnateljice Uskoka odlučit će o tome treba li tko od privedenih ostati u istražnom zatvoru ili ne. Za one za koje će biti predložen istražni zatvor biti će odvedeni sucu istrage, a nakon njegove odluke mogli bi i u osječki zatvor.

U srijedu se očekuje službeno priopćenje policije i Uskoka o ovim privođenjima nakon čega će se znati točno za koja kaznena djela se 22 osobe sumnjiče.

Ovo nije prva afera sa namještanjem utakmica u Slavoniji. U studenome 2015. godine, na Županijskom sudu u Osijeku, nepravomoćno je presuđeno trojici nogometnih sudaca, te jednom predsjedniku nogometnog kluba, jer su namještali utakmice Prve županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske županije. Radilo se o utakmicama koje su se odigrale od 6. travnja do kraja svibnja 2013. godine. Suce se optužnicom teretilo da su svaki u dva navrata uzeli po 500 kuna da bi sudili utakmice u korist NK “Vidor Matijević”.

Sandra LACIĆ

Uskok privedene sumnjiči za davanje ili primanje mita

Najčitanije iz rubrike