Sport
IVO SMOJE:

Više od utakmice pamtim hotel i hranu
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

Ivo Smoje danas je član stručnog stožera bijelo-plavih, a u posljednjem izlasku osječkog prvoligaša na europsku scenu 2012. godine bio je kapetan. I igrao je u Andori protiv F.C. Santa Colome.

- Baš se ja toga sjećam - kroz smijeh je odgovorio na našu molbu da se prisjeti svojih doživljaja iz Andore.

Naravno da se sjeća, brzo mu se otvorilo.

- Više pamtim odličnu pansionsku ponudu te ugodnu atmosferu u samom gradu nego utakmicu i nogomet koji se igrao. Sjećam se odličnog hotela i još bolje gastronomske ponude koju smo imali u njemu. Ja sam uredno “udarao” po lososu kojeg nemam često mogućnost jesti u Hrvatskoj. Grad je isto tako vrlo simpatičan. Uglavnom, ljepša su mi sjećanja na Andoru izvan nego na stadionu - priča Smoje.

Ipak, ponešto je rekao i o toj utakmici koju je Osijek teško dobio s 1:0.

- Bila je ratnička. Šest žutih kartona od kojih smo mi, zamislite, dobili četiri. Protiv takve momčadi! Naravno da sam i ja bio među onima koji su požutjeli, ali na taj način smo mi onda igrali - kroz smijeh će Smoje, pa dodaje:

- Stadion je bio malen, kao što su kod nas drugoligaški. Cijeli je ambijent bio u skladu s ugledom koji ima nogomet u toj maloj zemlji. Teško smo pobijedili tu utakmicu, a oni su klasična amaterska ekipa za koju bi Ivica Beljan, nekadašnji igrač, Osijeka rekao: 'Takve uvijek imaju brzu špicu i debelu desetku koja zna igrati nogomet.' Takva je bila i ta Santa Coloma s kojom smo mi igrali. Nije ni ova koja nas čeka sutra daleko od te priče. Uglavnom, te sezone klub se nije posebno spremao za Europu. Čak smo u nju ušli slabiji nego smo bili godinu prije. Slagala se nova momčad, dosta je tu bilo mladih igrača. Sjećam se tih ogleda i zbog Nikše Petrovića, koji je igrao u obje utakmice. On je imao sve potrebno da postane vođa svoje igračke generacije i baš mi je žao što su mu ozljede prekinule karijeru - zaključio je današnji pomoćni trener Osijeka. D.Keler

Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

Najčitanije iz rubrike