Osijek
USPJEŠNO OKONČANA AKCIJA COCA-COLE I GRADA

Osvijetljeni pješački most ostavio Osječane bez daha
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

Nakon što je u subotu u večernjim satima testirana nova rasvjeta na pješačkom mostu, kada su građani imali priliku vidjeti kako će ona izgledati, s nestrpljenjem su čekali njezino službeno paljenje.

Pješački most, jedan od naljepših u Hrvatskoj i najprepoznatljivijih simbola grada Osijeka, u ponedjeljak je točno u 21.30 sat zasjao u punom sjaju. Na tisuće ljudi, i mladih i starih, slilo se na promenadu kako bi svjedočilo tom trenutku. Nisu mogli skriti oduševljenje, a neki su od sreće i zaplakali. Mnogi od njih usporedili su ga s Eiffelovim tornjem u Parizu, dok su neki rekli da je čak i ljepši od njega.

Svečanost osvijetljenja mosta organizirana je bogatim zabavnim i sportskim programom uz koncert Gibonnija i prvu osječku noćnu utrku naziva Coca-Colina 10ka, organiziranu posljednjeg dana manifestacije Osječko ljeto mladih. Most su pritiskom na gumb osvijetlili gradonačelnik Ivan Vrkić i Stijepan Petrović, regionalni voditelj prodaje Coca-Cole za istočnu Hrvatsku, dok je gimnastičar i ambasador projekta Robert Seligman otvorio noćnu utrku. U utrci duljine 10 kilometara sudjelovalo je šest stotina trkača, a ona je simbolično počela i završila na osvijetljenom pješačkom mostu.

- Most je prekrasan, meni je najvažnije da je to pun kolorit boja koje ćemo moći povezati s nekim važnim događajima u Gradu. Dosad kad smo govorili da je Osijek najljepši grad, mnogi su u to sumnjali, a večeras su se uvjerili da je to istina. Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s Coca-Colom, dajemo primjer svima kojima je stalo do grada, kako bismo zajedničkim snagama stvorili bolje uvjete za rad, stvaranje i uživanje u našem prelijepom Osijeku - poručio je gradonačelnik Vrkić.

Stijepan Petrović, regionalni voditelj prodaje Coca-Cole za istočnu Hrvatsku, objasnio je da Coca-Cola redovito podržava i pokreće projekte koji su namijenjeni poboljšanju života lokalne zajednice, a takav je projekt i Osvijetlimo naš most.

- Slavonija i Osijek jedni su od ljepših dijelova Lijepe Naše, a pješački most, kao najveći u Hrvatskoj, zaslužuje da se za njega čuje i izvan granica Slavonije te da zasja u svojoj punoj ljepoti. Ideja je krenula od Eiffelovog tornja, željeli smo da pješački most bude točka interakcije između građana i onoga što se događa u gradu i Slavoniji – poručio je Petrović.

- Iznimna mi je čast kao vrhunskom sportašu i pravom Essekeru da sam baš ja odabran za ambasadora projekta. Simbol našega grada večeras je postao i njegov dragulj. Uvjeren sam da ćemo i mi i turisti kojih je sve više, uživati u ovoj prekrasnoj rasvjeti svake večeri - poručio je Seligman.

Novu trajnu rasvjetu koju čini više od 200 komada rasvjetne opreme, most je dobio zaslugom Osječana koji su u Coca-Colinoj akciji #OsvijetlimoNasMost prošlih mjeseci prikupili ukupno 108.048 zatvarača s Coca-Colinih boca, po jedan za svakog građanina Osijeka. Projekt osvjetljenja pješačkog mosta proveo je Coca-Colin sustav u Hrvatskoj u suradnji s Gradom Osijekom i Osječanima, u tehničkoj realizaciji austrijske tvrtke Zumtobel. Rasvjeta će biti dinamična i interaktivna, što znači da će se boje mosta mijenjati ovisno o nekom događanju u gradu, primjerice, kada NK Osijek bude imao utakmicu, most će svijetliti u bijelo-plavim bojama.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike