Osijek
DJEČJI VRTIĆ OSIJEK

Mališani roditelja dužnika od 1. srpnja ne mogu u vrtiće!
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

Od vikenda usluge vrtića pod kapom Dječjeg vrtića Osijek dostupne su u sklopu sustava dežurstava organiziranih u 11 podcentara. No, ne za svu djecu. Ona čiji roditelji imaju nepodmirenih dugovanja u proteklom razdoblju od 1. srpnja ostat će s druge strane vrtićke ograde!

Riječ je o odluci uprave Dječjeg vrtića Osijek koja prvi put na ovaj način nastoji poboljšati efikasnost poslovanja.

- Odluka je rezultat naputka koji smo dobili od revizora poslovanja. Naloženo nam je kako moramo poslovati efikasnije i kako se nakupljena dugovanja za pruženu uslugu više ne mogu tolerirati. Razumijemo da su vremena teška i da se roditelji muče s plaćanjem, ali ovim potezom im pokušavamo objasniti kako trošak vrtića moraju doživljavati kao bilo koji drugi režijski trošak. Dakle, ako se ne podmiri dugovanje, nema ni usluge - kaže Svjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Iako iz Ustanove ne žele reći koliko ukupno iznosi dugovanje roditelja prema Dječjem vrtiću Osijek, poznat je podatak kako po vrtićkoj jedinici u prosjeku nije plaćena usluga u vrijednosti od oko 60 tisuća kuna. Takač kaže kako su svi dužnicu upoznati s ovom mjerom, te napominje da se velikom broju roditelja tijekom godine toleriralo kašnjenje s plaćanjem jednog mjeseca pružanja usluge, no da sada mnogi od njih imaju dugovanja za više mjeseci.

Očekuje se kako će u prvoj polovini srpnja u sustavu vrtićkih dežurstava biti između 1000 i 1100 djece, oko 40 posto manje u odnosu na ukupnu brojku upisanih. Najmanje mališana u vrtićima bit će krajem srpnja i u prvom tjednu kolovoza, njih oko 400. Iz ravnateljstva napominju kako roditelji djece koja u srpnju i kolovozu neće koristiti uslugu vrtića imaju pravo jedan mjesec ne platiti ako tu povlasticu već nisu prethodno iskoristili. I. Solar

Raspored dežurstava

Iz Dječjeg vrtića Osijek poručuju roditeljima kako u odnosu na ljeto 2016. godine, unatoč zahtjevima nekolicine korisnika, nema nikakvih promjena u rasporedu dežurstava. Tako će u srpnju i kolovozu biti otvorena vrata podcentra u Josipovcu, podcentara Sunčica, Potočnica, Bubamara, Jabuka, Pčelica, Maslačak i Zvončić te jaslica Tratinčica i Ivančica. Dežurni vrtić/jaslice do 21 sat bit će Maslačak, a dežurstvo subotom bit će organizirano u DV-u Bubamara. U svakom podcentru koji neće raditi u srpnju i kolovozu istaknuta je obavijest o zamjenskom vrtiću/jaslicama.

Možda ste propustili...

JEDNI U BIH, DRUGI U ZAGREBU, TREĆI RASUTI PO SVIJETU...

Livnjaci se družili u Parku prinčeva

Najčitanije iz rubrike