Regija
PLETERNICA DOBILA GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik Marijan Aladrović
Objavljeno 27. lipnja, 2017.

PLETERNICA

Održana je i konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Pleternice. Novo Gradsko vijeće ima ukupno 17 vijećnika, a sastoji se od devet vijećnika HDZ-a, sedam vijećnika Nezavisne liste grupe birača i jednog vijećnika SDP-a. Sjednicu je vodila predstavnica Ureda državne uprave Antonija Jurković, a sjednici je nazočila i predstojnica ureda Đurđa Babić.

Zbog obavljanja nespojive dužnosti, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić svoj je mandat stavila u mirovanje, a umjesto nje u vijeće je ušao Stjepan Bunčić iz Kadanovaca. Svoj mandat vijećnica Anamarija Petković (s liste HDZ-a) stavila je u mirovanje, a umjesto nje dužnost vijećnika obavljat će Josip Baltić iz Ratkovice. Mandat je u mirovanje stavio i izabrani Ante Šarić s Nezavisne liste, a umjesto njega dužnost vijećnika obavljat će vijećnica Anita Šarić.

Na prijedlog HDZ-a za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Marijan Aladrović s devet glasova, dok prijedlog NL-a nije dobio dovoljan broj glasova. Za zamjenike predsjednika izabrani su Marko Markota (HDZ) i Hrvoje Galić (NL). Novoizabrani predsjednik pročitao je tekst prisege na koji su prisegnuli svi vijećnici i potpisali izjavu prisege. Tako sada novi saziv Gradskog vijeće grada Pleternica čini: HDZ - Marijan Aladrović, Franjo Lucić, Zdravko Novak, Josip Kalan, Marko Markota, Ana Galović, Anamarija Petković, Zvonimir Bajić i Stjepan Bunčić. Nezavisna lista grupe birača - Hrvoje Galić, Tajana Vidakušić, Petar Crnjac, Milan Cavrić, Zlatko Banožić, Josipa Tokić i Anita Šarić. A iz SDP-a u vijeće je izabran samo jedan vijećnik i to Mato Grgić.

Izabrana je Mandatna komisija na čelu sa Zvonimirom Bajićem, Komisija za izbor i imenovanje koju će voditi predsjednik Zdravko Novak, Komisija za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost, a u nastavku sjednica je proširena s osam točaka dnevnog reda. Pod šestom točkom prisegu su položili pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i njen zamjenik Domagoj Katić. Izabrani su i članovi Odbora za određivanje imena ulica i trgova, Savjeta za zaslužne građane i javna priznanja, Odbora za financije, Komisije za prigovore i pritužbe i Odbora za mjesnu samoupravu.AGM Kruna

Usvojen proračun

Svim vijećnicima i predsjedniku Gradskog vijeća gradonačelnica Jozić čestitala je na izboru te pozvala na konstruktivnu suradnju, a za dobrobit grada Pleternice i svih građana. Obrazložila je Odluku za usvajanje Godišnjeg proračuna grada Pleternice za 2016. godinu, no usvojena je samo s devet glasova za, dok je ostalih osam vijećnika, uz prigovor da su tek prije sjednice na stol dobili materijale, glasalo protiv, ili bilo suzdržano.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike