Sport
VELIKO PRIZNANJE ZA HBS

Hrvatska će imati svoj tim u Svjetskoj boksačkoj ligi
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Hrvatski boksački savez trebao bi od iduće sezone postati dio Svjetske boksačke lige. Potvrđeno je to nakon sastanka u sjedištu Hrvatskog olimpijskog odbora gdje je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša ugostio izvršnog direktora Svjetske boksačke lige (WSB) Kena Creasea.

- Svjetska boksačka liga je kao Liga prvaka u nogometu. To će biti iskorak u razvoju hrvatskog boksa koji nam može donijeti puno toga, otvoriti nova vrata i donijeti nova odličja - kazao je Zlatko Mateša na konferenciji za novinare na kojoj je izvršni direktor WSB-a istaknuo kako bi Hrvatska u to ugledno društvo mogla ući početkom 2018. godine.

- Već neko vrijeme pregovaramo s Hrvatskim boksačkim savezom da dovedemo Hrvatsku u Svjetsku boksačku ligu i sretni smo što smo stigli gotovo do kraja s tim pregovorima. Vjerujemo da ćemo uz pomoć HOO-a i gradova domaćina diljem Hrvatske to ostvariti u siječnju 2018. kada starta nova sezona WSB-a - kazao je Crease, koji je ujedno i marketinški direktor WSB-a.

Bit će to osmo izdanje WSB-a, a u kojem će biti 16 natjecateljskih timova.

Predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza Bono Bošnjak izrazio je zadovoljstvo zbog ulaska Hrvatske u WSB, istaknuvši kako je njegov san posljednjih šest-sedam godina bio da i Hrvatski boksački savez postane dio tog natjecanja premda se već neki hrvatski boksači natječu unutar Lige.

- Pregovori su počeli prije godinu dana. Mnogi su prepoznali HBS izvan naše zemlje po rezultatima i po našem radu. Ne ulazimo u ovo natjecanje s golemim ambicijama da budemo prvi, a siguran sam da nećemo ostati samo jednu godinu - kazao je Bošnjak naglasivši kako će i to pridonijeti razvoju i dobrobiti boksa.

U WSB-u su od hrvatskih boksača već nastupali Filip Hrgović, Hrvoje Sep, Marko Čalić, Josip Bepo Filipi, Marin Mandoljević, Alen Babić te Damir Plantić, koji je nedavno na Europskom prvenstvu u Ukrajini osvojio brončanu medalju u kategoriji do 81 kilograma.

- Sretan sam da sam stigao do polufinala, to više što sam protekle godine bio pod suspenzijom jer sam istovremeno bio europski prvak u savateu. Nije bilo lako doći do medalje, u mojoj kategoriji nastupalo je 27 boksača - rekao je Plantić.

Kako je rečeno na konferenciji za novinare, o sastavu tima koji će nastupiti u WSB-u još se ne razmišlja, a ne zna se ni koliko će boksača biti u sastavu ni hoće li biti potrebe za uključivanjem stranih boksača. No, istaknuto je da će sve pojedinosti biti finalizirane i poznate do rujna.

O značenju ulaska Hrvatske u WSB govorio je i Željko Mavrović, savjetnik u HBS-u. Dodao je kako se nada da će u hrvatskom timu biti hrvatski boksači i da neće biti potrebe za dovođenjem nekog sa strane jer u WSB-u uglavnom nastupaju nacionalni timovi.

- Za jednu tako malu zemlju kao što je Hrvatska velika je stvar biti dio WSB-a. Iz WSB-a će se lakše odlaziti na Olimpijske igre i u profesionalni boks jer će menadžeri i promotori imati priliku vidjeti boksače - zaključio je Mavrović. Hina

Željko Mavrović

savjetnik u HBS-u

Za jednu tako malu zemlju kao što je Hrvatska velika je stvar biti dio WSB-a. Iz WSB-a će se lakše odlaziti na Olimpijske igre i u profesionalni boks jer će menadžeri i promotori imati priliku vidjeti boksače.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike