Sport
LUZERN POMLAĐUJE MOMČAD

Mladoženja Babbel: Neću plakati za igračima kojih nema
Objavljeno 27. lipnja, 2017.

Potencijani suparnik bijelo-plavih u drugom pretkolu Europske lige, švicarski Luzern, u subotu je započeo pripreme za sljedeću sezonu. Zanimljivo, prvu službenu utakmicu Luzern će upravo odigrati u drugom pretkolu (13. srpnja), a deset dana poslije počinje švicarsko prvenstvo. U prvom kolu Luzern će ugostiti Lugano. Treneru, nekadašnjem njemačkom reprezentativcu Markusu Babbelu odazvala su se 23 igrača, uglavnom mladih, tako da švicarski klub još popunjava igrački kadar. Zasad je više vijesti o odlascima igrača negoli dolascima. Posljednji koji su napustili klub su 31-godišnji veznjak Markus Neumayr. Premda je imao ugovor do 2019. godine, klub mu je udovoljio zahtjevu te će otići u Tursku, gdje će pojačati redove Kasimpase. Znakovito, premda je također imao važeći ugovor, Luzern je odlučio napustiti i 32-godišnji Marco Schneuwly. On će sljedeće godine igrati za momčad Siona. Je li klupska politika Luzerna ove sezone pomlađivanje momčadi?

- Ne želim plakati za igračima kojih više nema ovdje. Imam puno povjerenje u momke koji su mi na raspolaganju - rekao je 44-godišnji svježe oženjeni njemački trener.

Naime, tijekom ljetne stanke Babbel se oženio svojom dugogodišnjom partnericom, inače TV voditeljicom Tinom Ries. Nakon skraćenog medenog mjeseca njemački trener se prihvatio posla. Naime, brojni su mladi igrači u kadru, a kako je klupska tendencija ove godine pomlađivanje momčadi svjedoči i kako je Luzern otkupio ugovor od Wolfsburga za 21-godišnjeg Francisca Rodrigueza, koji je protekle sezone proveo na posudbi u redovima petoplasirane momčadi švicarskog prvenstva.

- Cico (Rodriguez, nap.a) mlad je igrač, ali koji ima već puno iskustva, čak i u inozemnim klubovima. Drago mi je što ćemo nastaviti surađivati - rekao je sportski direktor Luzerna Remo Meyer.

Osim Francisca Rodriqueza, čiji je stariji brat Francisco Rodriquez, nekadašnji lijevi bek Wolfsburga koji je prešao u redove Milana, Luzern je potpisao ili produžio ugovore s još nekolicinom mladih igrača. Tako je iz Schaffhausena stigao 21-godišnji napadač Shkelqim Demhasaj. On je protekle sezone postigao 18 pogodaka za bivši klub. Luzern je produžio ugovor s 23-godišnjim vratarom Jonasom Omlinom. K.Lacković

Tijekom ljetne stanke trener Luzerna oženio se svojom dugogodišnjom partnericom, inače TV voditeljicom Tinom Ries

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike