Novosti
CROBAROMETAR

Rast HDZ-a i SDP-a, HNS ne gubi potporu
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Prema rezultatima istraživanja Dnevnika Nove TV Crobarometar, HDZ lipanj završava s 34,8 posto potpore građana i već je treći mjesec u blagom rastu. Istina, sve je to unutar statističke pogreške, baš kao i rast SDP-a, koji lipanj završava na potpori od 22,2 posto. Most nakon izlaska iz Vlade lipanj završava potporom od 7,4 posto, a mjesec prije imao je potporu od 9,2 posto. Živi zid je postojan i može računati na potporu 7,3 posto građana.

HNS s koalicijom s HDZ-om nije zabilježio pad potpore i sada je na 2,4 posto, stranku Milana Bandića 365 podupire 3,6 posto, a HSS se oporavio i sada uživa potporu od 3,3 posto građana. HSU lipanj završava na potpori od 2,4 posto, a stranka Pametno na 2 posto.

Da će se Vlada raspasti prije kraja mandata, misli 43 posto građana, da će odraditi još tri i pol godine, misli njih 42 posto, a ne zna njih 15 posto. U odnosu prema mjesecu prije, to je zapravo dobar rezultat za premijera Andreja Plenkovića. Tada je 56 posto građana mislilo da koalicija neće odraditi mandat do kraja.

Vladine politike ne odobrava 54 posto ispitanika, odobrava ih 34 posto, a ne zna njih 12 posto. No i tu je vidljiv blagi porast optimizma. Mjesec prije Vladine politike nije podržavalo 63 posto ispitanika. Većina građana, njih 64 posto, misli da zemlja ide u lošem smjeru. D.Pav.

Možda ste propustili...