Novosti
ČLAN PREDSJEDNIŠTVA HDSSB-A NAPAO ŠEFA STRANKE

Vulin: Ovo je pismo Kolundžić samo potpisao
Objavljeno 27. lipnja, 2017.

Član Predsjedništva HDSSB-a i predsjednik brodsko-posavskog županijskog odbora te stranke Dubravko Kolundžić u otvorenom pismu prozvao je predsjednika stranke Dragana Vulina zatraživši od njega da podnese ostavku na dužnost predsjednika i sazove novi izborni sabor HDSSB-a. Kolundžić se otvorenim pismom obratio predsjedniku stranke nezadovoljan što je Vulin od 15. siječnja do sada sazvao samo dvije sjednice Predsjedništva prozivajući ga da više od mjesec dana nakon prvog kruga lokalnih izbora nije sazvao predsjedništvo stranke. Kolundžić je ocijenio da su rezultati HDSSB-a na lokalnim izborima “daleko ispod očekivanja”. Prozvao je Vulina da ulazi u neprincipijelne koalicije - u Osječko-baranjskoj županiji s HDZ-om, a u Osijeku sa SDP-om. Kolundžić je nezadovoljan Vulinovim odmakom od utemeljitelja stranke Branimira Glavaša neprekidnim “pričama da se on 'povukao u mirovinu'”. Prozvao je Vulina da ima kompleks “našeg osnivača” i da bi bio “najsretniji da ga više nema u politici”. Istaknuo je kako Vulin ne razumije u cijelosti odnose na političkoj sceni kada oduzima “utemeljitelju mjesto koje ima kako u našoj stranci tako i u ukupnoj hrvatskoj politici”.

Vulin je u komentaru ovog pisma za Glas Slavonije kazao kako nema nikakve potrebe za žurbom ili otvorenim pismima, poput ovog koje je poslao Kolundžić, s obzirom na to da će vrlo brzo biti održane sjednice svih stranačkih tijela, pa tako i Predsjedništva i Glavnog odbora HDSSB-a, na kojima će njihovi članovi moći iznijeti svoje mišljenje.

- Čekali smo sa sastancima tih tijela dok se ne konstituira većina predstavničkih tijela u jedinicama lokalne samouprave, kako bismo mogli proanalizirati rezultate izbora. No to su unutarstranačke stvari, kojima ne bi trebalo zabavljati javnost. Iza ovog pisma prepoznajem tuđi rukopis, siguran sam da ga Dubravko Kolundžić nije sastavio, nego ga je samo potpisao - kazao nam je Vulin.

Na upit misli li da iza pisma stoji Branimir Glavaš, Vulin je kazao kako će se o pojedinostima ipak raspravljati na stranačkim tijelima, a ne preko medija. Istaknuo je kako će i o mogućoj ostavci odluku donositi nakon sjednica stranačkih tijela. I.Mikulić

Vulin najavljuje da će vrlo brzo biti održane sjednice svih stranačkih tijela

Možda ste propustili...