Regija
DOBROTVORNI TURNIR

Za Stjepana Dabića prikupili 4350 kuna
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

ŽUPANJA - Na stadionu RNK Sladorana odigran je dobrotvorni nogometni turnir za 13-godišnjeg Županjca Stjepana Dabića, člana šahovskog kluba “Sladorana” Županja. Stjepan je šahovski državni prvak u svojoj kategoriji. Ujedno je i član RNK Sladorana, gdje nastupa za pionire. Županijski savez sportova Vukovarsko-srijemske županije proglasio ga je za najperspektivnijeg mladog sportaša. Stjepan želi nastupiti i na europskom natjecanju u Rumunjskoj, koje će se održati od 3. do 14. rujna. Članovi RNK “Sladorana” ponovno su pokazali veliko srce i odlučili pomoći prikupiti sredstva i omogućiti mu odlazak i ogled s najboljim europskim šahistima.

Na turniru je sudjelovalo ukupno 19 ekipa. Na dječjem turniru prvo mjesto osvojila je ekipa Škafiškafnjak svladavši u finalu ekipu HNS mafija rezultatom 5:0. Kod seniora, u finale je ušla ekipa Svetog Patrika, a drugi finalist bit će poznat nakon odigravanja polufinalne utakmice između ekipa Divlji zečevi i Kićini sinovi. Turnir je, naime, zbog olujnog nevremena koje je zahvatilo Županju morao biti prekinut. Preostale su još tri utakmice u kojima će snage odmjeriti Sveti Patrik i pobjednika ogleda Kićini sinovi/Divlji zečevi, zatim žene iz ŽNK Zrinski i Dom Svjetlost Gradište te finalna utakmica...

Nastavak turnira planiran je za sljedeću nedjelju. Od kotizacije je prikupljeno 3800 kuna, a još 550 kuna posjetitelji su stavili u kutiju za donacije. Sav prihod namijenjen je Stjepanu za putovanje i boravak u Rumunjskoj.

- RNK “Sladorana” ovim je turnirom kao klub skupio 4350 kuna. Turnir je bio odličan, igrao se pravi nogomet i ispunio je svoj cilj. Velika hvala svima - poručuju iz RNK.M.L.O.

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA VATROGASNE ZAJEDNICE NAŠICE

Požara manje 60 posto

Najčitanije iz rubrike