Osijek
UČENICI OŠ VIŠNJEVAC POSJETILI EU PARLAMENT

Odlična priprema za polazak u srednju školu
Objavljeno 27. lipnja, 2017.
Posjeta je učenicima proširila znanja iz područja građanskog odgoja

Učenici osmog razreda OŠ Višnjevac 19. i 20. lipnja gostovali su u Europskom parlamentu u Briselu na poziv Davora Škrleca, hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu i uz financijsku potporu Grada Osijeka. Poziv je uslijedio zbog kvalitetnog rada učenika škole u sklopu izbornog predmeta građanski odgoj i obrazovanje koji vodi učiteljica Silvija Vukašinović.

- Posjetom Europskom parlamentu bolje smo se upoznali s načinom rada Parlamenta i načinom izravnog odabira zastupnika. To je pomoglo našem boljem razumijevanju demokratskog sustava i proširilo naša znanja iz područja građanskog odgoja - poručili su Karla Erdelji, Matea Murković i Marko Špoljarić, učenici 8. razreda OŠ Višnjevac, ističući kako je putovanje bilo izuzetan završetak njihova školovanja u OŠ Višnjevac i odlična priprema za polazak u srednju školu na jesen.

- Obišli smo i neke od kulturno-povijesnih spomenika grada Brisela i sudjelovali na svečanom otvaranju izložbe „Via Dinarica – put koji prirodno povezuje“. Putovanje je bilo izuzetno uzbudljivo, puno doživljaja i novih spoznaja koje su nas trajno obogatile - poručili su ovi učenici.

Brisel su doživjeli kao velik, užurban i multikulturalan grad u kojemu su sigurnosne snage policije i vojske na svakom koraku, što im je u početku bilo vrlo neobično. Putovanje će predstaviti na idućoj mobilnosti u okviru projekta EMBRACE u listopadu 2017. godini u talijanskom gradu Messina. Učenici već treću školsku godinu zaredom sudjeluju na Državnoj smotri projekata iz područja građanskog odgoja i obrazovanja. Također, škola je uključena i u dva Erasmus Plus projekta, od kojih je jedan iz područja građanskog odgoja „EMBRACE - European Movement to Be Responsible Active Citizens Everywhere“ (Zagrljaj – Europski pokret za odgovorne aktivne građane bilo gdje). U sklopu projekta učenici škole posjetili su Houses of Parlaiment u Londonu, a u travnju 2018. godine bit će domaćini projektne mobilnosti, kada će posjetiti Hrvatski sabor u Zagrebu.

Jasenka PEJAKOVIĆ

Putovanje će predstaviti na idućoj mobilnosti u okviru projekta EMBRACE u listopadu u talijanskom gradu Messina

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

Najčitanije iz rubrike