Osijek
JAKO NEVRIJEME U NEDJELJU NAVEČER POGODILO GRAD

Vjetar iščupao 30-ak stabala, vozač se zabio u stup, nestalo struje...
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Nakon što se u nedjelju digao vjetar praćen kišom prvi pozivi Centru 112 upućeni su u 19.24 sata te su djelatnici do 23 sata zaprimili više od 500 poziva građana iz naše i Vukovarsko-srijemske županije. Na teren su izišli i djelatnici HEP-a te, prema izviješću Centra 112, intervenirali čak 150 puta. Ništa manje posla nisu imali ni vatrogasci, a prema riječima Pere Čemana, zapovjednika Javne profesionalne postrojbe Grada Osijeka, na terenu je bilo ukupno 90 djelatnika od kojih je gotovo polovina dobrovoljnih vatrogasaca iz DVD-a Gornji grad, Donji grad i Retfala. Ukupno su imali 34 intervencije, a prva je zabilježena u 19.08 sati, kad je ispred Vukovarske 80 drvo palo na cestu.

- Ovo je bilo tek jedno od ukupno 17 stabala koja su pala u Vukovarskoj, Strossmayerovoj, Zagrebačkoj i Rokovoj ulici, no nevrijeme je zahvatilo ne samo te ulice, već i Bosutsko naselje, Vij. I. Meštrovića, Naselje Ljudevita Posavskog i kretalo se prema Višnjevcu. Osim što su padala po cesti, stabla su pala i na pet kuća u zapadnom dijelu grada, a stradala su i tri automobila. U Ulici sv. L. B. Mandića drvo se iščupalo iz zemlje - ispričao je Čeman, dodajući da je kod Županijskog suda drvo palo na tramvajsku prugu, zbog čega je i promet nakratko bio prekinut. Osječki su vatrogasci imali i četiri intervencije zbog oštećenih dijelova na zgradama, a imali su pune ruke posla na Vijencu Ivana Meštrovića 1c, gdje je na devetom katu vjetar izbio tri prozora. Kako zbog parkiranih automobila nisu mogli prići ljestvama, vatrogasci su u stanu stabilizirali prozore te, srećom, nitko nije nastradao. Ozlijeđen je ipak bio vozač u Ulici cara Hadrijana gdje je, prema Čemanovim riječima, izletio s ceste najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine, točnije mokrog kolnika i opalog lišća.

- Vozilo je udarilo u stup i naši su vatrogasci oslobodili vozača iz vozila te je vozilom Hitne pomoći prebačen u Klinički bolnički centar Osijek - pojasnio je Čeman.

Jutro u ponedjeljak pokazalo je sve razmjere ovog nevremena, pa su tako djelatnici Unikoma skupljali otpale grane, a brojni građani čistili prostor ispred svojih kuća i stambenih zgrada. Tijekom prijepodneva u gotovo cijelom gradu te važnijim institucijama (MUP, banke, JPVP Grada Osijeka), nestalo je električne energije, zbog čega nisu radili ni semafori na glavnim osječkim prometnicama. Kvar je ubrzo riješen, no do zaključenja ovog broja nismo uspjeli doznati što se dogodilo. M. Mihelić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije