Osijek
PROGRAM PROSLAVE DANA OSJEČKIH BRANITELJA

Memorijalna utrka, projekcija filma, mimohod, polaganje vijenaca, boćarski turnir...
Objavljeno 27. lipnja, 2017.

“Osijek grad pobjednika” - moto je pod kojim se ove godine održava višednevno svečano obilježavanje Dana osječkih branitelja, Dan 106. brogade HV-a i Dana hrvatskog dragovoljca Osječko-baranjske županije (a majice s tim natpisom dobit će svi sudionici koji se odazovu proslavi).

Darko Nađ, predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Grada Osijeka, i čelnici brojnih udruga odnosno članovi Organizacijskog odbora, predstavili su ovogodišnji program Dana osječkih branitelja i pozvali suborce i sve sugrađane da im se priključe u svečanosti.

Prema programu, dana 27. lipnja održat će se Memorijalno trčanje Sarvaš - crveni fićo, gdje se u 9.30 sati očekuje dolazaka na raskrižje Vukovarske i Trpimirove. Poslijepodne (18 sati) će se održati i projekcija filma “Osijek” iz serijala “Pobjednici”, na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku.

U srijedu, 28. lipnja, od 8.30 do 9 sati okupljanje je kod Kapelice Kraljice mira na lijevoj obali Drave. Tada je predviđeno svečano otkrivanje spomen-ploče 106. brigade HV-a, pa slijedi svečani mimohod do Trga slobode, polaganje vijenaca i paljenje svijeća, polaganje svijeća kod spomenika dr. Franje Tuđmana. U 11 sati je sveta misa u Kapucinskoj crkvi. U 11.45 sati je Sajam braniteljskih zadruga na Trgu Ante Starčevića, TT zbor, kulturno-umjetnički program, okrjepa za sve sudionike proslave.

U 12 sati je edukativni Okrugli stol o braniteljskim zadrugama - iskustva i mogućnosti u Županijskoj vijećnici u Županijskoj ulici 4. U 19 sati, u HNK-u Osijek premijerna je izvedba filma Bijeli put.

U petak, 30. lipnja, na boćalištu u Industrijskoj četvrti u 16 sati boćarski je turnir “Dan hrvatskog dragovoljca”.

Organizatori navode kako zajedničkom svečanosti pokazuju današnje zajedništvo kakvo je bilo i u najtežim vremenima devedesetih godina, a očekuju da će tako biti i ubuduće. D. Pejić

GRADONAČELNIK VRKIĆ NIJE NIŠTA ZABRANIO

Darko Nađ iskoristio je priliku da progovori i o dezinformaciji koja se pojavila o tome da gradonačelnik Ivica Vrkić ne želi platiti koncert za braniteljsku proslavu.

- Riječ je o dezinformaciji. Da koncert ne organiziramo odlučili smo mi sami, a ne gradonačelnik. Gradonačelnik nikada nije ništa zabranio, nego suprotno od toga, uvijek je bio na dispoziciji braniteljima - izjavio je Darko Nađ.

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike