Crna kronika
PROMETNA NESREĆA

Sletio Citroenom s ceste i udario u rasvjetni stup
Objavljeno 27. lipnja, 2017.
Ozlijeđenog vozača iz automobila su izvlačili osječki vatrogasci

OSIJEK - Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je dvanaest prometnih nesreća. U pet prometnih nesreća pet je osoba lakše ozlijeđeno, dok je sedam prometnih nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Devet ih se dogodilo na području grada Osijeka, dvije na području Baranje i jedna na području Belišća.

Nešto poslije 23 sata dogodila se prometna nesreća u osječkoj Ulici cara Hadrijana kod Remize. U toj nesreći lakše je ozlijeđen 51-godišnji vozač Citroena Saxo.

- Vozač se kretao osobnim automobilom Ulicom cara Hadrijana od istoka prema zapadu. Dolaskom do kućnog broja 3, kod zavoja ulijevo, nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, s obzirom na to da je kolnik bio mokar i sklizak. Vozač je izgubio nadzor nad vozilom te sletio s ceste, pri čemu je lijevim bočnim dijelom vozila udario u rasvjetni stup - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Nakon što je Citroen udario u rasvjetni stup vozač je ostao zarobljen u vozilu, pa su u pomoć u 23.23 sata pozvani i vatrogasci.

- Dolaskom na mjesto intervencije uz pomoć hidrauličnih škara i tzv. razupora isjekli smo vozačeva vrata i oslobodili unesrećenu osobu iz vozila. Potom smo je predali ekipi Hitne liječničke pomoći koja je vozača prevezla u Klinički bolnički centar Osijek. Nakon toga skinuli smo kleme s akumulatora na vozilu, a potom se vratili u bazu - doznajemo od Lidije Vuksanić, operativne dežurne djelatnice Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek.

U spašavanju unesrećenog vozača sudjelovalo je sedam osječkih profesionalnih vatrogasaca koji su na intervenciju odjurili s dva vozila.

U prometnoj nesreći koja se u 15.17 sati dogodila na cestovnom mostu dr. Franje Tuđmana preko rijeke Drave u Osijeku jedna je osoba je lakše ozlijeđena.

- Tridesetšestogodišnja vozačica kretala se mostom osobnim automobilom od juga prema sjeveru. Dolaskom do sredine mosta brzinu nije prilagodila osobinama ceste, te je zbog toga prednjim desnim dijelom vozila udarila u stražnji lijevi dio drugog vozila. Od siline udara vozilo je odbačeno te je prednjim desnim kotačem udarilo u povišeni rubni kamen nogostupa mosta - doznajemo iz policije.

U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena osoba koja se nalazila u automobilu na koji je svojim vozilom naletjela 36-godišnjakinja.

Sandra LACIĆ
SUDAR NA VIROVITIČKOJ OBILAZNICI

Kako doznaje Informativni centar Virovitica, na zapadnoj virovitičkoj obilaznici u ponedjeljak se u prijepodnevnim satima dogodila teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva vozila, Toyota mađarskih i Volvo virovitičkih registarskih oznaka. “U vozilu mađarskih registracija nalazilo se petero putnika, a u vozilu virovitičkih registracija samo vozač. Brzom intervencijom hitne medicinske pomoći četvero unesrećenih je prevezeno u Opću bolnicu Virovitica, a dvjema osobama prva pomoć je pružena na mjestu nesreće. Za vrijeme policijskog očevida na tom dijelu obilaznice bio je zatvoren promet u oba smjera” - piše www.icv.hr.

stradali

PET OSOBA OZLIJEĐENO JE U PROMETU ZA VIKEND

Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike