Kultura
OD 28. LIPNJA DO 2. KOLOVOZA U MUZEJU ZA UMJETNOST I OBRT

22 naslova na Ljetnim noćima Teatra EXIT
Objavljeno 26. lipnja, 2017.

Već osmu godinu zaredom zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt koje ove godine traju od 28. lipnja do 2. kolovoza. Na ovogodišnjim Ljetnim noćima bit će izvedena čak 22 naslova, a osim hit-predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput Njuški, SHAKEspearea na EXit, Kako misliš mene nema?!, Taksimetra, Pluća, CABAres CABArei, Izloška br. 49, Balona, Münchhausena itd., publika će moći pogledati četiri regionalna i četiri domaća gostovanja te suradnju zagrebačke i američke kazališne akademije.

Program otvara Rakan Rushaidat hit-monodramom “Ja, tata!”, a gledatelji će imati priliku uživati u predstavama iz regije kao što su “Franky i Johnny”, nastalu u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu, Narodnog pozorišta Sombor i Beo art produkcije iz Beograda, te nagrađivana Čekaonica u koprodukciji beogradskog Ateljea 212 i Kulturnog centra Pančevo.

Pred kraj će se festivalu pridružiti gosti iz Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice s predstavom “Gluha svadba” te Gradsko pozorište Jazavac iz Banja Luke s predstavom “Malo blago”.

Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati legendarne “Stilske vježbe” Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, nagrađivanu predstavu “Kako život” Kazališta Moruzgva, “Nemreš pobjeć od nedjelje” Ludens Teatra te “Oleannu” Putujućeg kazališta i Scene Ribnjak. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike