Autoglas
PREMIJERA

BMW 6 Gran Turismo: Privlačan izgled, luksuzna udobnost
Objavljeno 27. lipnja, 2017.
Novi BMW serije 6 Gran Turismo debitirat će u Frankfurtu na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u rujnu

Novi BMW serije 6 Gran Turismo kombinira udobnost dalekih putovanja luksuzne limuzine s privlačnim stilom kupea. Sustavna evolucija iz BMW-a serije 5 Gran Turismo posebno je vidljiva u sportskoj eleganciji novog modela, visokonaprednim značajkama opreme, inovativnim sustavima kontrole i pomoći te velikim pomacima u dinamici i učinkovitosti.

Novi BMW serije 6 Gran Turismo debitirat će u Frankfurtu na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u rujnu. Lansiranje na tržište započet će u studenome, gdje će za početak biti moguć izbor tri motora iz najnovije generacije jedinica snage BMW Grupe. BMW xDrive inteligentni sustav pogona na sve kotače također će biti dostupan za dvije varijante modela od lansiranja. Kombinacijom inteligentnog laganog inženjeringa i povećane uporabe aluminijskih i snažnih čeličnih razreda za dijelove karoserije i šasije skinulo se prosječno oko 150 kilograma s težine novog BMW-a serije 6 Gran Turismo u usporedbi s modelom u odlasku. Ovisno o varijanti motora, ubrzanje od 0 do 100 km/h (62 mph) je brže za 0,7 sekundi (BMW 630i Gran Turismo) nego u ekvivalentnom modelu prethodnika, a potrošnja goriva i emisije u NEDC testnom ciklusu čak su 15 posto manje (BMW 640i Gran Turismo, BMW 630d Gran Turismo).

Duljina vanjštine od 5091 milimetara (povećanje za 87 mm od svog prethodnika), nepromijenjena širina od 1902 mm i smanjenje u visini od 21 mm daju novom BMW-u serije 6 Gran Turismo dinamički rastegnute proporcije. BMW serije 6 Gran Turismo ima jednodijelni prtljažnik koji se električno otvara i zatvara kao standard. Kapacitet prtljažnika od 610 litara za 110 litara veći je od prethodnog modela, a maksimalni prostor za teret povećao se na 1800 litara.

KOMPLET MOTORA

Komplet raspoloživih motora za novi BMW serije 6 Gran Turismo ima vrhunsku TwinPower Turbo tehnologiju i udružuje se sa Steptronic prijenosom s osam brzina kao standardom. 2,0-litreni četverocilindarski benzinski motor, 3,0-litreni šesterocilindarski redni benzinski motor, te 3,0-litreni šesterocilindarski redni dizelski motor.